"Hiç şüphesiz ki Antalya dünyanın en güzel yeridir"
Mustafa Kemal ATATÜRKAntalya Büyükşehir Belediyesi sınırları içinde ikamet eden 7 yaş ve üstü çocuklar ile yetişkinler faydalanabiliyor.
0 (242) 361 39 18 numaralı telefondan mesai saatleri içinde randevu alınabilir.
Resmi tatil günleri hariç hafta içi 08.00-12.30 ile 13.30-17.00 saatlerinde hizmet vermektedir.
Poliklinikte verilen hizmetlerin tamamı ücretsizdir.
Antalya Büyükşehir Belediyesi hizmeti olup sosyal güvence aranmamaktadır.
Dolgu, kanal tedavisi, çekim, diş taşı temizliği ile panoramik röntgen çekimi yapılıyor.
TC Kimlik Kartı bilgileri ile Hasta Anamnez ve Onam Formu doldurularak kayıt yapılır.
Kanal Mahallesi Sakarya Bulvarı No:35 KEPEZ/ANTALYA dır.
Otobüsle Sakarya Blv-10 ve Sakarya Blv-13 duraklarında veya tramvay ile Ant-Ray T3 Varsak-Müze hattı üzerindeki Sakarya1 durağında inilerek ulaşılır.
Antalya Büyükşehir Belediyesi Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniğimiz tek şubedir.
Polikliniğimiz Antalya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde olduğundan Sağlık Bakanlığı sistemlerinden randevu alınmamaktadır.
Kurum Arşivine kaldırılmış bir evraktan yararlanmak isteyen vatandaşlarımız, Büyükşehir Belediyemize dilekçe yolu ile başvurarak evrakın sorumlusu olan Daire Başkanlığının onay vermesi şartıyla evrakın suretini edinebilirler.
Bahçe budama atıkları ilçe belediyesi temizlik işleri müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından ücretsiz olarak alınmaktadır. Bağlı olduğunuz belediye ile iletişime geçebilirsiniz.
ÖTL’lerin teslimi için ilçe belediyelerle iletişime geçebilirsiniz. Ömrünü Tamamlamış Lastiklerin Kontrolü Yönetmeliği 5’inci maddesinin 1’inci fıkrası (f) bendi Lastik tamirhaneleri, kaplamacılar, perakende satış noktaları, oto sanayi ve benzeri yerlerde ömrünü tamamlamış lastikler açık alanda biriktirilemez. Biriktirme yerlerinde yangına, sivrisinek fare gibi zararlıların üremesine karşı önlem alınır. ÖTL’ler yetkili taşıyıcılara teslim edilinceye kadar en fazla altmış gün bu yerlerde muhafaza edilebilir.
Küçük Çaplı İnşaat/Yıkıntı Atıklarının Toplanması ve Taşınması
Madde 15 — 2 (iki) tona kadar atık oluşumuna neden olacak küçük çaplı tamirat ve tadilat yapan kişi ve kuruluşlar ile inşaat firmaları, mücavir alan sınırları içinde ilgili belediyeye, büyükşehirlerde ise ilgili ilçe belediyesine, mücavir alan sınırları dışında ise mahallin en büyük mülki amirine veya bu mercilerden atıkları toplamak ve taşımak amacıyla izin almış/yetkilendirilmiş firmalara başvurarak oluşan inşaat/yıkıntı atıklarının uygun kaplarla toplanmasını, taşınması ve belediyenin veya mülki amirin gösterdiği yere götürülmesini sağlamakla yükümlüdürler. Oluşan atıkların toplanması, taşınması ve bertarafı ile ilgili harcamalar, 17 nci maddede belirtilen esaslar doğrultusunda atık üreticileri tarafından karşılanır.
Park bahçe atıklarının bertarafı Belediyemiz adına 5393 sayılı Belediye Kanunu 15. Maddesi uyarınca Özel Firmalarca İşletilen Entegre Tesislerimizde veya Katı Atık Düzenli Depolama Ve Enerji Üretim Tesislerimizde sağlanmakta olup bu atıklardan elektrik enerjisi üretilmektedir.
Şu anda Tesislerimizde Gübre, torf toprak üretimi yapılmamaktadır. Ancak gübre ile ilgili çalışmalarımız devam etmektedir.
Ömrünü tamamlamış porselen atıkları tesisimiz tarafından kabul edilmemektedir. Bu atık türleri için Harfiyat Şube Müdürlüğüne yönlendirilmektedir.
Hafriyat atığı kabulü yapmıyoruz. Hafriyat atıklarınız için Belediyemizin Hafriyat Şube Müdürlüğü ile görüşebilirsiniz.
Alanya, Kızıllı Merkez ve Manavgat’ta bulunan Tesislerimize Park bahçe atığı kabulü yapıyoruz, dilekçe ile belediyemize başvuru yapmanız gerekiyor. 2023 yılı için belirlenen park bahçe kabul tutarı 1 ton=651,40 TL ‘dir.
5216 Sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu 7 –i maddesi uyarınca atık toplama işleri ilçe belediyeleri tarafından yapılmaktadır. İlçe belediyenin İlgili müdürlüğü ile iletişim kurmalısınız.
Şu an yürürlükte bulunan kanun ve yönetmeliklerde atıkların kaynağında toplanması, ayrıştırılması ve bertarafı atık üreticisi gerçek veya tüzel kişilerin sorumluluğundadır.
Tarihi geçmiş gıda atığı bulunan firma/ şahısların Belediyemize dilekçe ile başvuru yapmaları gerekmektedir. Bu atıkların imhası tesislerimizde gerçekleştirilebilir. Ancak et, balık gibi ürünlerin imhası tesislerimizde gerçekleştirilmemektedir. 2023 yılı Bozulmuş Gıda Maddesi İmhasının Bedeli 357,24 TL/ ton dur.
Bu tür atıklar tehlikeli atık olup, İlçe Belediyelerince belirlenen toplama noktalarına teslim edilmesi gerekmektedir..
Tıbbi atıkların kontrolü yönetmeliği gereği bu tür kuruluşların kuruluş aşamasında Belediyemiz adına Tıbbi Atık Toplama Taşıma Ve Bertarafını gerçekleştiren firma ile iletişime geçerek protokol imzalamaları ve atıklarını düzenli olarak firmaya vermeleri gerekmektedir.
Konut, otel, sanayi ve fabrika gibi insanların konakladığı ve çalıştığı yerlerde bulunan çöp konteynerinden toplanan karışık çöpler ilçe belediyeleri tarafından toplanarak, Entegre Tesislere/ Transfer İstasyonlarına getirilmektedir. Transfer İstasyonlarına getirilen atıklar Büyükşehir Belediyesi tarafından Entegre Tesislere taşınarak elektrik enerjisi elde edilmektedir.
Tesiste toplanan çöpler vinçler vasıtasıyla yürüyen bantlara alınmakta ve çöpün içerisinde bulunan metal, cam, plastik, kağıt ve evsel nitelikli organik atıklar ayrıştırılarak geri dönüşüme gidecek olanlar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yetkilendirilen firmalara gönderilerek bertarafı sağlanmaktadır. Geriye kalan organik atıklar tesiste çeşitli işlemlere tabi tutularak içerisinde bulunan metan gazlarının açığa çıkması sağlanmaktadır. Çıkan gazlar jeneratör denilen ekipmanlar kullanılarak elektrik enerjisine dönüştürülmektedir.
Her birey ihtiyaçlarını karşılamak üzere her gün birçok farklı ürün satın alır. Alınan bu ürünler çoğu zaman, daha sağlıklı ve korunaklı muhafaza edilmek üzere ambalajlanmaktadır. Ambalaj atıklarını, diğer atıklardan ayrı şekilde biriktirmek sureti ile tekrar geri dönüşüme sevk edilebiliriz. Satın aldığımız ürünlerin ambalajlarını evlerimizde ayrı birer torbada biriktirerek, ilk adımı atmış oluruz. Biriktirdiğimiz ambalaj atıklarını, evimize en yakın İlçe Belediyelerince yerleştirilen ambalaj atığı konteynerine atarak geri dönüşümü başlatırız. Eğer oturduğunuz belediye sınırları içerisinde ambalaj atığı konteyneri yoksa belediyenize bu konuda başvurmalısınız.
Evde, işyerlerinizde, alışverişlerinizde kullandığınız ürünlerin ambalajlarını ayrı seklide biriktirebilirsiniz. Evinizde iseniz ambalaj atıklarınızı, diğer çöplerinizden farklı olarak mavi renkteki çöp torbalarında biriktirmelisiniz. Apartman görevlisine bu seklide teslim etmeniz geri dönüşümün ilk adımı olarak yeterli olacaktır. Ayrı olarak biriktirdiğiniz ambalajlarınızı İlçe belediyeniz tarafından temin edilmiş geri dönüşüm konteynerlerine de bırakabilir, is yerinizde veya okulunuzda geri dönüşüm kutuları var ise bu noktalara da atıklarınızı atabilirsiniz. Bu konteynerler belediyeniz tarafından düzenli olarak toplatılmak zorundadır.
Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği kapsamında Büyükşehirlerde ilçe belediyeleri, ambalaj atıklarınızın ayrı toplanması konusunda yönetim planı hazırlamak ve atıklarınızı toplamak veya toplattırmak ile yükümlüdür. Belediyenizin bu yönde bir çalışması var ancak atıklarınız toplanmıyor ise belediyenize başvurarak hangi gün ve saatlerde mahallenizde atıkların toplandığına dair bilgi almanız gerekmektedir.
Tüm geri dönüşüm kumbara taleplerinizi öncelikle ilçe belediyenize bildirmelisiniz. Belediyelerin hazırlamış oldu ambalaj atık yönetim planları kapsamında kumbaralar yerleştirilmektedir.
Atık pillerin kaynakta ayrı toplanması konusunda Bakanlık tarafından yetkilendirilen ve Türkiye’de atık pil konusunda tek yetkili kuruluş olan Taşınabilir Pil Üreticileri ve ithalatçıları Derneği (TAP) 2004 yılından beri atık pil toplama çalışmalarını Bakanlık koordinasyonunda yürütmektedir. http://www.tap.org.tr/atik_pil_toplama_noktalari_nerede-123.html adresinden size en yakın pil toplama noktasını bulabilirsiniz. PTT Şubeleri, okullar, üniversiteler, organize sanayi bölgeleri, muhtarlıklar, camiler, marketlerde atık pil toplama noktaları bulunmaktadır.
Bitkisel atık yağlar için bağlı bulunulan ilçe belediyesi ile bağlantıya geçilmelidir.
Kullandığınız elektrikli ve elektronik eşyalar atık haline geldiğinde bağlı bulunulan ilçe belediyesi ile bağlantıya geçilmelidir
Çevre İl Müdürlüğü ile bağlantıya geçilmelidir.
Atık Getirme Merkezi kurulumu İlçe Belediyelerinin Yükümlülüğünde bulunmaktadır.
Yönetmeliğin EK-1 inde ambalaj tanımına ilişkin örnekler verilmiştir. Bu örneklere göre alışveriş poşetleri ambalaj olarak tanımlanmamaktadır. Ancak, Yönetmelikte alışveriş poşetleri ile ilgili düzenlemeler bulunmaktadır. Ambalajlı ürünlerin satısını yapan 200 m2’denbüyük kapalı alana sahip satış noktaları, poşet kullanımını en aza indirecek tedbirleri almak ve yapılan çalışmaları Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine göndermekle yükümlüdürler.
Bağlı bulunduğunuz ilçe belediyeleri ile bağlantıya geçilmelidir.
Belediyemize istek öneri ve şikayetlerinizi, abim@antalya.bel.tr, info@antalya.bel.tr elektronik posta adreslerine e-posta gönderebilirsiniz.
444 94 20 numaralı telefondan ya da 0 530 678 07 07 whatsapp iletişim kanalı ile Antalya Büyükşehir Belediyesi İletişim Merkezi (ABİM) ’ne başvuru yapabilirsiniz.
0 242 249 50 00 nolu telefondan Belediyemize bağlı ilgili birimlerimiz ile iletişime geçebilirsiniz.
Vatandaşlar Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı Basın Yayın Ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü bünyesinde bulunan İş Danışma Ofisi ile İŞ-KUR Ortak Hizmet Noktasına bizzat giderek iş ilanları için başvuruda bulunabilirler.
Antalya Büyükşehir Belediyesi Yüksekalan Mahallesi Adnan Menderes Bulvarı No:20 07310 Muratpaşa/ANTALYA
Belediyemizin Çağrı Merkezi numarasına 0 242 249 50 00 nolu telefonunu arayarak 6365 Dahili numarayı tuşlayıp, SMS sistemine kayıt olmak istediklerini bildirerek cep telefon numaralarını kayıt ettirebilirler.
Vatandaşlar Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı Basın Yayın Ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı Basın Yayın Şube Müdürlüğü bünyesinde bulunan Haber Merkezine bizzat giderek fotoğraflarını temin edebilirler.
Antalya Büyükşehir Belediyesi Yüksekalan Mahallesi Adnan Menderes Bulvarı No:20 07310 Muratpaşa/ANTALYA
Evet.
Vidanjör çekimlerinde Antalya Büyükşehir Belediyesi gelir fiyat tarifesi üzerinden belirlenen ücret alınmaktadır. Bu ücretler hakkında bilgi almak için Antalya Büyükşehir Belediyesi internet sayfasını kullanabilir veya Çevre Sağlığı Şube Müdürlüğünü telefon ile arayarak bilgi alabilirsiniz.
Evet. Ancak ücretsiz şekilde vidanjör çekimi yaptırabilmek için aşağıdaki koşulların sağlanması ve belgelendirmesi gerekmektedir.
1) Bağlı bulundukları Kaymakamlıklardan temin edecekleri, sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfından yardım aldığına dair belgelerin ibraz edilmesi
2) Engelli vatandaşlarımızın, engel durumlarını belgelendirmesi
Evet. Antalya Büyükşehir Belediyesine ait vidanjörlerimiz 10 ton kapasitesinde olup araçlarda 24 metre uzunluğunda hortum bulunmaktadır.
Salgın hastalık yayan hastalık taşıyıcı canlılara vektör denir.
Fare, sivrisinek, karasinek, hamam böceği, kene, pire ve yakarca vektör olarak değerlendirilmektedir.
Hayır. Vektör kontrol amaçlı kullandığımız kimyasallar ev içi kullanım için uygun olmayıp yalnızca açık alan ve fosseptikler ile uygun ortamlarda kullanılabilmektedir.
Evet. Ancak kullandığımız biyosidaller dünya sağlık örgütünce izin verilmiş ve sağlık bakanlığı tarafından ruhsatlandırılmış ürünler olup uygulama miktarı etiket dozlarına göre mesül müdürlerimizce hassasiyetle ayarlanmaktadır. Bu sebeple biyosidal ürünler uzman kişilerce uygulanmaktadır.
Sivrisinek için; durgun sular (fosseptik, saksı altında biriken sular, boşaltılmayan havuz suları, tıkanık balkon giderleri, atık araç lastikleri, vb.)
Yakarca için; nemli olan yerlerde (ağaç kovukları, çayır çimen dipleri, yaprak altı, altı temizlenmemiş meyve ağaçları vb.)
Karasinek için; günlük temizliği yapılmayan kurban kesim alanları, çöp konteynırlarının tabanında biriken çamurlar, temizlenmeyen pazar yerleri, ahırlar, gübrelik alanlar, günlük temizliği yapılmayan mesire alanları, gelişi güzel atılmış evsel organik atıklar, sokak hayvanları için bırakılan ve ıslanmış olan mamaların bulunduğu alanlarda
Fare için; Kanalizasyon bağlantısı olmayan yerlerde fosseptikler, temizliği yapılmamış veya organik madde birikmiş kanalizasyon hatları, bina çevrelerinde biriktirilmiş atıkların altları, yemek artıklarının gelişi güzel döküldüğü alanlar, sokak hayvanları için bırakılmış mamaların bulunduğu alanlarda
Pire/Kene için; kontrolsüz şekilde beslenen bakımı yapılmamış sokak hayvanları, bodrum katları veya depolarda yavrulamış olan sokak hayvanları, ahırlarda bulunan veya açık şekilde otlatılan besi hayvanlarının göç etmesi ile taşınan alanlarda
Temel olarak mücadele yöntemleri sırasıyla;
1) Kültürel mücadele (Okul ve cami gibi toplu kullanılan kamu alanlarına broşür ve afişlerle bilinçlendirme çalışmaları yapılması)
2) Fiziksel mücadele (dolu su kaplarının boşaltılması, atık lastiklerin toplanması, gübrelik alanların üzerinin örtülmesi, karasinek tuzaklarının kullanılması vb.)
3) Biyolojik mücadele (süs havuzları, kullanılmayan havuzlar gibi kullanılmayan yerlerde gambusia türü balıkların kullanılması, notonecta türü faydalı türlerin bulunduğu alanların korunması vb.)
4) Kimyasal mücadele (Sağlık Bakanlığından ruhsatlı biyosidal ürünlerle öncelikli olarak larva mücadelesi yapılması, son tercih olarak uçkun mücadelesi yapılması)
Evsel atıkların poşetler içerisinde ve düzenli olarak çöp aracının hemen gelmeden önce atılması, binalarda bulunan su kaçaklarının hızlıca yaptırılarak su birikintisi oluşturmasının engellenmesi, içerisinde su birikmiş veya su doldurulmuş kapların açık alana bırakılmaması, içlerinde su bulunan kapların boşaltılarak çöpe atılması gibi hususlara dikkat edilmelidir.
Hava kalitesi kontrol hizmetlerimiz; katı yakıt analizleri, katı yakıt denetimi, hava kalitesi parametreleri ölçümü şeklindedir.
Hayır.
Antalya büyükşehir belediyesi uygunluk belgesi ve deney raporunun temin ettiğiniz kömür ile birlikte tedarikçi firmadan talep edilerek muhafaza edilmesine dikkat edilmelidir. Ayrıca temin ettiğiniz kömürlerde markasız ve ambalajsız kömür alınmamasına özen gösterilmelidir.
Çevre, Şehircilik Ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından katı yakıt satış izin belgesi verilen işletmelerden temin edebilirsiniz.
Evet. 2872 sayılı Çevre Kanununa istinaden idari yaptırım uygulanır.
Yakıt niteliği taşımayan MDF, plastikler, boyalı tahta parçaları ve atık niteliği taşıyan malzemeler ile bitkisel atıklar yakılmamalıdır. Baca temizlikleri periyodik olarak yapılmalıdır. Açık alanda herhangi bir malzeme yakımı yapılmamalıdır.
Kömürü yakma ortamında üstünden tutuşturup ve yanan kömürün üstüne yeni kömür beslemesi yapmadan yakım yapmak gerekmektedir. Detaylı bilgi için Çevre Sağlığı Şube Müdürlüğüne başvurabilirsiniz.
Hayır. Ateşçi eğitim belgesi olan kişiler kalorifer kazanlarında yakım yapmalıdır.
Isınmadan Kaynaklanan Hava Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği kapsamında başvurularınızı Çevre Sağlığı Şube Müdürlüğüne yapabilirsiniz.
Bu tür kaynaklardan meydana gelen şikâyetler İlgili İlçe Belediye Başkanlığı sorumluluğundadır.
Antalya Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünden alınmış “Katı Yakıt Satış izin Belgesi” olması ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünden izinli marka kömürlerden tedarik edilmesi gerekmektedir.
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığından; yetki belgesi alınması ve temin edilen kömürün analiz yapılmak üzere Belediyemiz Hava Kirliliği Kontrol Merkezi Laboratuvarına getirilmesi gerekmektedir.
Evet.
Evet.
Hayır.
Çevresel gürültü denetimleri ile ilgili olarak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından kurumlara yapılan yetki devirlerine Bakanlığımız internet sayfasından ulaşılabilmektedir.
Antalya Büyükşehir Belediyesi, gürültü kontrol hizmetleri kapsamında “Stratejik Gürültü Haritaları” hazırlamakta ve “Gürültü Eylem Planları” yapmaktadır.
Antalya Büyükşehir Belediyesi internet sayfasından Stratejik Gürültü Haritalarına ve Gürültü Eylem Planlarına ulaşabilirsiniz.
Hayır. Antalya Büyükşehir Belediyesi, sorumluluk alanı içindeki yerlerde, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı veya Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünün görüş sorması durumunda, görüşü oluşturarak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına veya Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğüne bildirmektedir. ÇED işlemleri ile ilgili izin ve diğer işlemler Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına veya Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından yürütülmektedir.
3-4-6 kişilik
Barınma, Sabah Kahvaltısı, Akşam Yemeği, Sınırsız İnternet, Soğuk- Sıcak Su.
Ütülerimiz mevcut, ücretsiz, imza karşılığında öğrencilerimiz ütüyü alıp ihtiyacını gördükten sonra tekrar teslim ediyor.
Yurda ait çamaşır ve kurutma makinelerimiz mevcut, öğrenci kullanacağı deterjanı temin ederek yıkama ve kurutma makinelerimizden ücretsiz faydalanabilir.
Hayır.
Var.
06.00-23.00
Hayır.
Her oda da ayrı ayrı banyo tuvalet var.
Evet.
Evet.
Hayır.
Hayır ayrı ayrı.
Biz veriyoruz, ancak öğrenci kendi nevresim takımını ve yastığını kullanmak isterse getirebilir.
Ranza şeklinde.
Cuma-cumartesi-pazar, resmi tatiller, dini ve milli bayramlar, ara tatiller hariç yıl boyunca 30 gün evci izin dilekçesi alabilirsiniz.
Gemi kaynaklı illegal deşarjların kontrol edilmesi maksadıyla: Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı ile İstanbul, Kocaeli, Antalya ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlıklarına Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca 06/06/2011 tarihli ve 2011/9 sayılı Genelge ile yetki devri yapılmıştır. Bu Genelge, gemilerden kaynaklanan deniz kirliliğinin tespiti için, Bakanlıkça yetki verilmiş kurum ve kuruluşları, bu kurum ve kuruluşların yetki alanlarını, yetki konularını, Türkiye’nin yargılama yetkisine tâbi olan deniz yetki alanlarında 2872 sayılı Çevre Kanunu hükümlerine uyulup uyulmadığının denetlenmesi, tespit edilen ihlallere uygulayacakları idari yaptırımları, ihlalin tespiti için sürekli olarak havadan, karadan ve denizden kontrol ve izlemenin yapılma usullerini, yetki devri çerçevesinde yapılmaktadır.
Uygulama hakkında detaylı bilgiye Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına ait resmi internet sitesinden Güncel Belgeler > Deniz ve Kıyı Yönetimi menüsünden ulaşılabilmektedir. https://cygm.csb.gov.tr/deniz-ve-kiyi-yonetimi-i-83469
Limanlar, marinalar, balıkçı barınakları vb. gemi kaynaklı atıklar ile ilgili hizmet veren tüm kıyı tesisleri, atık alma gemileri işleticileri, gemi atıkları konusunda denetim hizmeti sağlayan kurumlar.
Türkiye de ve ilimizdeki Mavi Bayraklı plajlar hakkında http://www.mavibayrak.org.tr/tr/Default.aspx sitesinden bilgi alabilirsiniz.
İlimizde deniz kirliliği konusunda yaşanabilecek olumsuzlukların 112 Acil Çağrı Merkezine bildirilmesi gerekmektedir.
Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğünün web sayfasından https://yuzme.saglik.gov.tr/ bu sonuçlara ulaşılabilir.
Avrupa Dayanışma Programı (ESC), gençlerin kişisel, eğitimsel, sosyal, sivil ve mesleki gelişimlerini teşvik ederken, kendi ülkelerinde veya yurt dışında topluma yarar sağlayan projelerde gönüllü olmaları, çalışmaları veya ağ kurma faaliyetlerinde bulunmaları için fırsatlar yaratan, toplumsal ihtiyaçları karşılamayı hedefleyen bir Avrupa Birliği girişimidir.
Gençleri daha kapsayıcı bir toplum oluşturmak, savunmasız insanları desteklemek ve toplumsal zorluklara cevap vermek için bir araya getirmektedir. Program, yardım etmek, öğrenmek ve kendini geliştirmek isteyen gençlere ilham verici ve güçlendirici bir deneyim sunmaktadır.
Program, daha önce Avrupa Gönüllü Hizmeti olarak bilinen ve mevcut Erasmus+ Programı altında yer alan Gönüllülük Programına ve diğer AB finansman programlarına artı değer katmaktadır.
Ayrıntılı bilgi için https://www.ua.gov.tr/anasayfa/icerikler/esc/ adresine bakabilirsiniz.
Programa başvuru yapmak için 17-30 yaşları arasındaki gençlerin Avrupa Gençlik Portalına kayıt yaptırması gerekmektedir. 18 yaş ve üstündeki katılımcılar, veri tabanına erişimi olan kuruluşlar tarafından dayanışma konulu projelere katılım daveti alabilirler. Ayrıca, bu kuruluşlar gençlerden doğrudan yanıt alabilmek için portalda, proje duyurularını yapabilirler.
Avrupa Gençlik Portalı ( https://youth.europa.eu/home_tr ) akreditasyon sahibi kuruluşların gönüllü aradığı ilanları yayınladıkları ve Avrupa Birliği tarafından resmi olarak önerilen bir web sitesidir. Bu portala üye olduktan sonra İngilizce CV’nizi yüklemeniz ve ardından ilanlara başvuru yapmanız gerekmektedir. Başvuru için gördüğünüz ilanların altında yazan “Apply” tuşuna basmanız yeterlidir. Bazı kurumlar “Apply” tuşuna bastığınızda sizden 1000 karakterlik bir ön yazı (motivasyon yazısı) doldurmanızı isteyebilir.
Başvurunuz ev sahibi kuruma doğrudan ulaşır ve eğer kurum CV’nizi uygun görürse onların iletişim bilgilerini görmeniz için size izin verir. Bu izinden sonra sistem size otomatik bir bilgilendirme e-postası gönderir ve bu aşamadan sonra e-postada yazan bilgileri kullanarak ev sahibi kurum ile temasa geçmeniz gerekir.
İnternet üzerinden hazırlayacağınız Europass formatındaki İngilizce bir CV ile tüm projelere başvuru yapabilirsiniz. Europass CV hazırlamak için kullanacağınız siteye https://europa.eu/europass/tr/create-europass-cv linkinden ulaşabilirsiniz.
Projelere başvuru yapmadan önce mutlaka kendinize Türkiye’den bir gönderen kuruluş bulmanızı öneririz. Antalya Büyükşehir Belediyesi gönderen kuruluş olarak size destek verebilmektedir. Size destek olabilmemiz için İngilizce Europass CV ve motivasyon mektubunuzla birlikte katılmak istediğiniz projenin linkini aghantalya@gmail.com adresine göndermeniz yeterlidir.
TEMEL YANGIN EĞİTİMİ
2024 Yılı Eğitim Ücretleri
Dilekçe ile İtfaiye Dairesi Başkanlığına müracaat edilip, ücret yatırıldıktan sonra eğitim günü planlaması yapılacak olup; firmadan kaynaklı eğitim verilememesi durumunda tekrar randevu talebinde bulunulması gerekmektedir.
Hesap No: Vakıflar Bankası TR 75 0001 5001 5800 7292 3385 06
Alacaklı Adı: Antalya Büyükşehir Belediyesi
Dekontta şirketler için VERGİ NUMARASI, şahıslar için T.C. NO yazılarak “İtfaiye Eğitim Ücreti” olduğu
belirtilmelidir.
Yatırılan eğitim ücreti dekontuyla birlikte Antalya Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığına (0242 249 51 07) başvurulması durumunda Eğitim Faturası, Büyükşehir Belediyesi ana binası veznesinden temin edilebilir.
Ücret yatırıldığına dair dekont gönderilebilecek e-mail: itfaiyeegitim@antalya.bel.tr
· Planlanan eğitimler için eğitmenlerin İtfaiye Dairesi Başkanlığından alınmaları ve eğitmenler gelene kadar eğitim alacak personel ile gerekli malzemelerin hazır bulundurulmaları gerekmektedir.
· Gecikme durumunda planlanan diğer eğitimlerde aksamalar meydana geleceğinden eğitmenlerin itfaiye’den alınış saatlerine dikkat edilmesi gerekmektedir.
Antalya, Spor ve Fitness Merkezlerinde (ASFİM) genclikspor.antalya.bel.tr internet adresinden belediyenin billboard, megalight, sosyal medya’da ilan edilen kayıt dönemlerine başvurabilmek için kursiyerlerin bir kereye mahsus olmak üzere online ön kayıt (kursiyer üyeliği) oluşturmaları gerekmektedir.
Her 2 ayda bir açılan spor kurslarımıza T.C kimlik numaranız ve belirlediğiniz şifre ile giriş yaparak başvuruya açık kurslara başvurabilirsiniz.
genclikspor.antalya.bel.tr internet adresinden online kayıt yaptıran her vatandaşımız kort tenislerinden ücretsiz faydalanmaktadır.
genclikspor.antalya.bel.tr internet adresi üzerinden online kayıt butonu tıklanır.
Online Kayıt butonuna bastıktan sonra bilgilendirme metni için okudum butonuna basıp çıkan kursiyer kayıt ekranından hes kodu hariç istenilen bilgileri eksiksiz olarak doldurup arkasından kayıt ol butonuna tıklamanız gerekmektedir. (şifre belirleyiniz kısmında 6 haneli unutmayacakları bir sifre yazmaları önerilir)
Bu işlem bittikten sonra kursiyer giriş butonuna tıklayarak , giriş yapabilirler ve açılan kursiyer ekranından rezarvasyon işlemleri bölümüne gelerek yeni rezarvasyon butonuna tıklayıp açılan sayfadan salon kısmından oynayacakları tenis kortunu rezarvasyon tarihi bölümünden oynayacakları tarihi rezarvasyon saati kısmından da oynayacakları saati seçip misafirler kısmından oynayacakları parterin istenilen bilgilerini girip şartları kabul ediyorum rezarvasyon yap butonuna tıklayarak kayıtlarını , rezarvasyonlarını yapabilirler.
Rezarvasyon iptal etmek isteyenler oynayacakları saatten 2 saat önce rezarvasyonlarını iptal etmeleri gerekmektedir.
Konyaaltı Beachpark içinde ve Lara Düdenpark içinde 2’şer Tenis kortu bulunmaktadır. Manavgat Türkbeleni içinde bir adet Tenis Kortu bulunmaktadır.
Not: Antalya Büyükşehir Belediyesinin, Tenis Kortu hizmetlerinde her türlü değişiklik yapma hakkı saklı olup, kötü hava şartları ve kortların kullanımında sıkıntı oluşması durumunda randevuyu iptal etme, kortu kullanıma kapatma hakkı vardır.
Antalya Büyükşehir Belediyesi kort tenislerinde özel ders verilmemektedir.
genclikspor.antalya.bel.tr internet adresinden Kursiyer girişi yaptıktan sonra rezarvasyon işlemleri bölümünden Rezarvasyonlarım butonuna tıklayarak yaptığı rezarvasyonu görebilir ve oradan rezarvasyonumu iptal et butonundan randevularını, rezarvasyonlarını iptal edebilirler.
genclikspor.antalya.bel.tr internet adresinden online kayıt yapmanız gerekmektedir.
Beach Park Tenis Kortu yanında
Karaalioğlu Parkında
Cam Piramitte gerçekleştirilen sabah sporlarına ücretsiz katılabilirsiniz. Açık Hava Sporlarımızda yaz/kış saatlerinde değişiklik olabilmektedir.
genclikspor.antalya.bel.tr internet adresi üzerinden online kayıt butonu tıklanır.
Online Kayıt butonuna bastıktan sonra bilgilendirme metni için okudum butonuna basıp çıkan kursiyer kayıt ekranından hes kodu hariç istenilen bilgileri eksiksiz olarak doldurup arkasından kayıt ol butonuna tıklamanız gerekmektedir. (şifre belirleyiniz kısmında 6 haneli unutmayacakları bir sifre yazmaları önerilir)
Bu işlem bittikten sonra kursiyer giriş butonuna tıklayarak , giriş yapabilirler ve açılan kursiyer ekranından Kurs Başvuruları kısmından başvuraya açık kurslar bölümüne tıklayarak açılan bölümden İlçe yazan kısma Konyaaltı seçip Kurs Merkezi kısmına da kentpark seçip listele butonuna tıklayarak açılan sayfadan kendilerine uygun kurs tarihi ve saatini seçerek seçtikleri yerin sağ tarafında bulunan yeşil başvur butonuna tıklayarak başvuru yapabilirler, kayıt yapabilirler.
Daha sonra kurs başvuruları kısmından başvurduğum kurslar butonuna basarak kurs başvurularını kontrol edebilirler. Asil kursiyerler kursiyerler kursa kabul edilmiş olur.
· 3194 sayılı İmar Kanununun 18.madde uygulaması diğer adıyla parselasyon planlarının yapımında yetki ilçe belediyesindedir.
· 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanununun 7/b maddesine göre parselasyon plânlarını aynen veya değiştirerek onaylamak ve uygulanmasını denetlemek parselasyon plânlarını yapmayan ilçe belediyelerinin uygulama imar plânlarını ve parselasyon plânlarını yapmak veya yaptırmak yetkisi Büyükşehir Belediyesindedir.
· 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanununun 7/c maddesine göre ise sadece Kanunlarla büyükşehir belediyesine verilmiş görev ve hizmetlerin gerektirdiği proje, yapım, bakım ve onarım işleriyle ilgili her ölçekteki imar plânlarını, parselasyon plânlarını ve her türlü imar uygulamasını yapmak yetkisi Büyükşehir Belediyesindedir.
· İlçe Belediyeleri tarafından hazırlanan 3194 sayılı İmar Kanununun 18. Madde uygulama dosyası ilgili ilçe belediyesinin Encümeni tarafından onaylandıktan sonra askı ilanına çıkmadan önce kontrol ve onay için Büyükşehir Belediyesine gönderilir.
· Büyükşehir Belediyesinde kontrolleri tamamlanan işlem dosyası Harita Komisyonunda görüşülmesinin akabinde onay için Büyükşehir Belediyesi Encümeninin onayına sunulur.
· Büyükşehir Belediyesi Encümeni tarafından onaylanan uygulama dosyası askı işlemlerinin yapılması için İlçe Belediyesine gönderilir.
· Parselasyon planı 3194 sayılı İmar Kanununun 19. maddesi gereği 1(bir) ay süre ile askıya çıkarılır. Ayrıca mutat vasıtalarla (internet sitesinde yayınlamak vb) duyurulur. Bu sürenin sonunda kesinleşir.
· Askı sürecinde herhangi bir itiraz olduğu takdirde itirazlar İlçe Belediye Encümenince değerlendirildikten sonra onay için yine Büyükşehir Belediye Encümenine gönderilir.
· Yapılan itirazlar sonucunda Parselasyon planında herhangi bir değişiklik olduğu takdirde askı ve değerlendirme süreci tekrar edilir.
· İtirazların tamamının reddedilmesi sonrası Parselasyon planı kesinleşmiş olur ve kesinleşen parselasyon planları tescil edilmek üzere tapu dairesine gönderilir. Bu daireler ilgililerin muvafakatı aranmaksızın, sicilleri planlara göre re'sen tanzim ve tesis ederek oluşan yeni tapuları İlçe Belediyesine gönderirler.
· 5216 sayılı yasanın 7/b ve 7/c maddelerinde Büyükşehir Belediyesine verilmiş yetkiler dâhilinde Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan 3194 sayılı İmar Kanununun 18. Madde uygulama dosyası Büyükşehir Belediyesi Encümeninin onayına sunulur.
· Büyükşehir Belediyesi Encümeninin onayından sonra 3194 sayılı İmar Kanununun 19. Maddesi gereği 1(bir) ay süre askıya çıkarılır. Ayrıca mutat vasıtalarla (internet sitesi vb) duyurulur. Bu sürenin sonunda kesinleşir.
· Askı sürecinde gelen itirazlara göre herhangi bir değişiklik olursa süreç tekrar edilir.
· Kesinleşen parselasyon planları tescil edilmek üzere tapu dairesine gönderilir. Bu daireler ilgililerin muvafakatı aranmaksızın, sicilleri planlara göre re'sen tanzim ve tesis ederler.
· Altıntaş, Çalkaya olarak bilinen bölgede Büyükşehir Belediyemizce yapılan imar uygulaması sonucu Maliye Bakanlığından devri sağlanarak Büyükşehir Belediyesi adına oluşan hisseler için hak sahipliğini gösterir belgeler ile birlikte Büyükşehir Belediyesi Emlak İstimlak Daire Başkanlığı Emlak Şube Müdürlüğüne başvurmak gerekmektedir.
· Altıntaş, Çalkaya bölgesi olarak biline bölgede imar çapı ve yol kotu tutanağı İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığınca verilmektedir. Çap için Planlama Şube müdürlüğü, yol kotu tutanağı için Harita Şube Müdürlüğüne başvuru yapılması ve tutanak ücret bedeli yatırılması gerekmektedir.
· Askı ilanına çıkarılan parselasyon planlarına (imar uygulaması, şuyulandırma) 30 günlük askı süresi içinde uygulamayı yapan belediyeye itiraz dilekçesi vermek sureti ile talebiniz bildirilmelidir. Bu süreç, itiraz yolu ile düzeltme yaptırabilme açısından hak düşürücü bir süredir. 30 günlük süre içinde yapılmayan itirazlar, ya da yapılan itirazın İdarece reddedilmesi davaya konu edilebilir. İmar Kanununun değişen 18. Maddesine göre parselasyon planlarına kesinleşme tarihinden itibaren 5 yıl süreyle İdare mahkemelerinde dava açılabilir. İlçe belediyesince yapılan imar uygulamalarında itiraz mercii İlçe belediyesi olmakla birlikte İlçe belediyesine verilen tüm itiraz dilekçeleri Büyükşehir Belediye encümenince de değerlendirilmektedir. Doğrudan Büyükşehir belediyesine verilen dilekçeler askı ilanı süresi içinde İlçe belediyesine verilmesi tavsiyesi ile cevaplandırılır.
· İmar Kanununun 18. Maddesi ve buna bağlı Arazi ve Arsa Düzenlemeleri Hakkında Yönetmeliğin 17. Maddesinin d) bendindeki şartları sağlamak kaydıyla hisseli mülkiyetin müstakil hale getirilmesi mümkündür. Buna göre “Düzenleme sahasında kalan hisseli arazi ve arsalar, hisse sahiplerinin muvafakatı halinde veya ilgili idarece arazideki fiili kullanım durumunun tespit edilmesi halinde muvafakat aranmaksızın; imar planında aksine bir hüküm yoksa imar mevzuatında belirtilen asgari parsel büyüklüğünü sağlamak kaydıyla müstakil hale getirilebilir.” Yani parselin tüm hissedarlarının imzaları ya da arazide, yapı vb kullanımın tespit edilerek Belediye Başkanının da imzalayacağı bir krokiye bağlanması durumunda hisse çözümü yapılabilmektedir.
· Öncelikle tapu senetleri üzerindeki imar borcu şerhlerinin büyük bir çoğunluğu ilçe belediyelerince kaldırılmaktadır. Bu nedenle önce tapunun sınırları içinde kalan İlçe belediyesinin İMAR MÜDÜRLÜĞÜNE başvurulması oradan yönlendirildiği takdirde Harita Şube Müdürlüğüne bir dilekçe ile başvuru yapılması gerekmektedir. İlçe belediyelerinin İmar Müdürlüğü dışında bir birimine gidildiği takdirde yanlış yönlendirme yapılarak Büyükşehir Belediyesine gönderilip zaman kaybı yaşanma ihtimali bulunmaktadır.
Karbon ayak izi, bir bireyin, ailenin, kurumun veya ülkenin sürdürdüğü faaliyetler sonucunda atmosfere salınan sera gazlarının karbondioksit cinsinden karşılığıdır.
Karşılaştırılabilir zaman dilimlerinde gözlenen doğal iklim değişikliğine ek olarak, doğrudan veya dolaylı olarak küresel atmosferin bileşimini bozan insan faaliyetleri sonucunda iklimde oluşan değişikliktir.
İklim Değişikliği olursa; kuraklık, seller, şiddetli kasırgalar gibi aşırı hava olaylarının sıklığı ve etkisinde artış, okyanus ve deniz suyu seviyelerinde yükselme, buzulların erimesi gibi etkenler sonucunda bitkiler, hayvanlar ve ekosistemlerin yanı sıra insan toplulukları da ciddi risk altında kalır.
İklim değişikliği, sosyal ve ekonomik sektörler ile canlı yaşamı ile doğrudan ilişkili su kaynakları, doğal afet, biyolojik çeşitlilik, ekosistem hizmetleri ve halk sağlığı gibi alanları etkilemektedir.
İklim değişikliğinin olumsuz etkilerini tahmin edip, bunlarla mücadele etmek, uygun önlemleri almak, fayda sağlamak ve etkileri yönetebilmek için stratejilerin güçlendirilmesi, geliştirilmesi ve uygulanması sürecidir.
İklim değişikliğine neden olan insan kaynaklı sera gazlarının kontrol altına alınması, azaltılması ve tutulmasına yönelik önlemler.
Antalya Büyükşehir Belediyemizin Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı bulunmaktadır. 2019 envanter yılı baz alınarak hazırlamıştır. 2030 yılı için %40 azaltım hedefi ve 2050 yılı için karbon nötr hedefimiz bulunmaktadır.
Evet, Antalya Sürdürülebilir Enerji Eylem Planı’nda 2019 baz yılı alınarak 2030 yılı emisyonlarının %40 azaltım hedefi bulunmaktadır.
Küresel iklimdeki bu değişiklik sağlıktaki riskleri de beraberinde getirmiş, yüksek sıcaklıktan ölümler ve enfeksiyon hastalıklarının yayılma alanları değişmiştir. İklim değişikliğinin insan sağlığına direk etkisi, ısı dalgaları, seller, fırtınalar ve aşırı hava olayları sonucunda olmaktadır. İklim değişikliğinin sağlık üzerine olan dolaylı etkisi ise enfeksiyon hastalıkları, su kullanımı ve besin temini yoluyla olmaktadır. Küresel ısınma ile birlikte özellikle sıcak hava dalgaları daha sık, daha uzun sureli ve şiddetli olabileceğinden sıcak ve nemli havalarda ısı ile nemin bileşimi insan sağlığına önemli derecede olumsuz etki yapmaktadır. Bu koşullarda psikolojik hastalıklar, astım, beyin kanamaları ve kalp krizleri başta olmak üzere, özellikle, çocuk, yaşlı, hasta ve kilolu insanların birçok sağlık problemlerinde ciddi artışlar olmakta, hatta çok sayıda ölüm gerçekleşmektedir.
Baca ve Yağlı Kanal Temizleme işlemi Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığınca yetkilendirilen firmalarca yapılmaktadır. Söz konusu firmalara ait bilgilere ulaşmak için tıklayınız.
İTFAİYE UYGUNLUK RAPORU
· Resmi Kurumlar tarafından e-belediye üzerinden yazılan yazılar kurumumuza ulaştığında evraktaki ilgilisine bilgi verilerek denetime gelineceği bildirilir. Tüm işlemlerin tamamlanması durumunda İtfaiye Uygunluk Raporu ilgili kuruma e-belediye üzerinden gönderilir. İşyeri ilgilisine bilgisi verilir.
· Şahsi ve tüzel kişilerin İtfaiye Uygunluk Raporu talep etmesi üzerine
Şahsi Başvuru : İlgili alt belediyeden alınan Güncel Tarihli Adres tespit evrağı, m2 belirtir evrak ve kimliği ile İtfaiye Dairesi Başkanlığımız Ruhsat birimine şahsen gelerek başvuru dilekçesi oluşturulur. İşyerinin denetimi yapılıp tüm işlemlerin tamamlanması durumunda işyeri ilgilisi İtfaiye Daire Başkanlığımız Ruhsat birimimizden kimliği ile İtfaiye Uygunluk Raporunu teslim alabilir.
Tüzel Kişi Başvurusu : Şirket İmza Sirküleri, Güncel Tarihli Adres Tespit evrağı, m2 belirtir evrak ile şirket yetkilisi veya işlemler vekaleten yürütülüyorsa vekalet edenin resmi vekalet evrakı ile başvuru dilekçesi oluşturmak üzere İtfaiye Daire Başkanlığımız Ruhsat birimine gelerek başvuru dilekçesi oluşturulur. İşyerinin denetimi yapılıp tüm işlemlerin tamamlanması durumunda işyeri ilgilisi İtfaiye Dairesi Başkanlığımız Ruhsat birimimizden kimliği ile İtfaiye Uygunluk Raporunu teslim alabilir veya kep adresleri var ise bütün yazışmaları kep adresleri üzerinden yapabilirler.
· GES Başvuruları:
Konut: İlgili belediyeden GES Uygunluk Yazısı, Tedaş Proje Onay yazısı, Topraklama planı, genel yerleşim planı ve tek hat şeması planı Tedaş onaylı proje kapaklarının fotokopisi, m2’yi belirten vaziyet planı, taşınmaza ait tapu, taşınmaza ait Yapı Kullanım İzin Belgesi, işlemler vekaleten yürütülüyorsa vekalet edenin resmi vekalet evrakı ile İtfaiye Dairesi Başkanlımız Ruhsat birimine gelerek başvuru dilekçesi oluşturulur.
İşyeri: İlgili belediyeden GES Uygunluk Yazısı, Tedaş Proje Onay yazısı, Topraklama planı, genel yerleşim planı ve tek hat şeması planı Tedaş onaylı proje kapaklarının fotokopisi, m2’yi belirten vaziyet planı, taşınmaza ait tapu, taşınmaza ait Yapı Kullanım İzin Belgesi, var ise İşletmeye dair önceden alınmış İtfaiye Uygunluk Raporu, Şirket imza sirküsü, şirket yetkilisi veya işlemler vekaleten yürütülüyorsa vekalet edenin resmi vekalet evrağı ile İtfaiye Dairesi Başkanlımız Ruhsat birimine gelerek başvuru dilekçesi oluşturulur. İşyerinin denetimi yapılıp tüm işlemlerin tamamlanması durumunda işyeri ilgilisi İtfaiye Dairesi Başkanlığımız Ruhsat birimimizden kimliği ile İtfaiye Uygunluk Raporunu teslim alabilir veya kep adresleri var ise bütün yazışmaları kep adresleri üzerinden yapabilirler.
· Akaryakıt İkmal İstasyonları: İmza Sirküleri, Güncel Tarihli Adres Tespit evrağı, m2 belirtir evrak, Yapı Kullanım İzin Belgesi, şirket yetkilisi veya resmi vekaleti olan kişi vekalet evrağı ile başvuru dilekçesi oluşturmak üzere İtfaiye Daire Başkanlığımız Ruhsat birimine gelerek başvuru dilekçesi oluşturulur. Başvuru dilekçesinde İş Yeri Faaliyet konusuna akaryakıt ve lpg kanopi sayıları ile istasyon içerisinde faaliyet gösteren market, oto yıkama, restoran vb. yerler var ise belirtilmesi gereklidir. İşyerinin denetimi yapılıp tüm işlemlerin tamamlanması durumunda işyeri ilgilisi İtfaiye Dairesi Başkanlığımız Ruhsat birimimizden kimliği ile İtfaiye Uygunluk Raporunu teslim alabilir veya kep adresleri var ise bütün yazışmaları kep adresleri üzerinden yapabilirler.
· Kurumumuzca yapılan denetim sonrasında İtfaiye Uygunluk Rapor Ücreti Belediyemiz resmi internet sitesinden online işlemlerden ödenebileceği gibi denetim ekibimizin verdiği Tahakkuk Fişi ile doğrudan belediyemiz veznelerinden de ödenebilir. İşlemlerin devam edebilmesi için ödeme makbuzu itfaiyeruhsat@antalya.bel.tr adresine mail atılması ya da ruhsat birimizeelden teslim edilmesi gerekmektedir.
Bilgi için Tel. No: 0242 227 87 00
E-mail Adresimiz : itfaiyeruhsat@antalya.bel.tr
Kep Adresimiz : abb@hs01.kep.tr
Başvuru Formu için tıklayınız.
Afet Bilinci Eğitimi için Dilekçe veya Resmi Kurum tarafından Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığına yazılan yazı ile başvuru yapılması gerekmektedir.
Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi, her ayın ikinci haftasında, bir önceki meclis toplantısında belirlenen gün, saat ve yerde Büyükşehir Belediye Başkanı tarafından belirlenen gündem maddelerini görüşmek üzere toplanır. Gündem maddeleri Büyükşehir Belediyemiz web sitesinde meclis toplantısından en az üç gün önce ilan edilir. Aynı ay içerisinde devam meclisi yapılmasına karar verilirse gün ve saati Büyükşehir Belediye Başkanı tarafından meclis toplantısında ilan edilir.
Belirlenen meclis gündemine, gündeme alınan konulara ait bilgilere VE bir önceki ayın meclis tutanaklarına https://www.antalya.bel.tr/kurumsal/meclis-gundem uzantısıyla, meclis kararlarına da https://ebelediye.antalya.bel.tr/webportal/index.php?wwsayfa=60 uzantısıyla Büyükşehir Belediyemiz web sitesinden ulaşılabilir.
Meclis gündemine girecek konular, Büyükşehir Belediye Başkanının veya meclis üyelerinin önergesi ya da idaremiz birimlerinin teklif yazıları ile belirlenmektedir. Gerçek ve tüzel kişiler ile idaremiz dışındaki kurumlardan meclis tarafından görüşülmesi için gönderilen talepler ilgili birimine yönlendirilmekte ve idarenin takdiri ile gündeme girip girmeyeceği belirlenmektedir.
İlanlarımızda ve duyurularımızda belirtilen tarihler arasında www.antalya.bel.tr adresimizden online başvuru yapabilirsiniz.
Yetenek sınavımızda başarılı olmak ve her dönem açıklanan yaş sınırlamasına uymak.
Enstrüman eğitimi (piyano ,gitar, keman, bağlama, yan flüt, mandolin, viyolonsel, viyola, ud, kanun, ritim, mey, kaval ,sibsi)
Bölüm eğitimi (tiyatro, şan, halk oyunları, tsm, thm, enstrüman)
İcra heyeti (tsm, tasavvuf, thm)
Korolar (thm kadınlar korosu, thm çocuk ve gençlik korosu, thm mozaik koro, tsm çocuk ve gençlik korosu, çoksesli koro, çok sesli çocuk ve gençlik korosu)
Sahne sanatları (yaratıcı drama, modern dans, dramatik yazarlık) eğitimleri verilmektedir.
Kurslarımız ücretsizdir.Bölüm eğitimlerimizin yıllık harç ücreti her yıl değişmektedir.
Antalya Büyükşehir Belediyesi Web Sitesinden, Kültür-Sanat Bülteninden, Afiş ilanlarından ve Sms yoluyla öğrenebilirsiniz.
Konserlerimiz ücretsiz olup halka açık bir şekilde yapılmaktadır.
· Koruma Uygulama ve Denetim Büroları’nın kısaltmasıdır.
· Onarım ön izin belgesi: Tadilat ve tamiratların içeriğini belirten, uygulamadan önce KUDEBmtarafından verilecek belgedir.
Onarım uygunluk belgesi: Tadilat ve tamiratların onarım ön izin belgesine uygun tamamlandığına dair Vakıflar Genel Müdürlüğü, KUDEB veya Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü tarafından verilecek belgedir.
· Tadilat ve tamiratlar için verilen izinler bir yıl geçerlidir. Bu süre içinde uygulamanın yapılmaması halinde ilgili kişi ya da kuruluş KUDEB’e yeniden başvurmak zorundadır.
· KUDEB’e onarımın tamamlandığına ilişkin dilekçe ile başvuruda bulunulması gerekir.
· Verilen izinler 1 sene geçerlidir. Onarımın 1 yılda tamamlanamaması durumunda yeniden izin almak gerekir.
· Tadilat ve tamirat uygulaması tamamlandıktan sonra, yapılan uygulamalar KUDEB uzmanlarınca incelenir. Uygulama, izin belgesi doğrultusunda tamamlanmış ise onarım uygunluk belgesi düzenlenir.
· Tadilat ve tamirat: Yapıların yaşamını sürdürmeyi amaçlayan;
a) 3/5/1985 tarihli ve 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 21 inci maddesi uyarınca ruhsata tabi olmayan: derz, iç ve dış sıva, boya, badana, oluk, dere, doğrama, döşeme ile mimari öge olarak ve sanat tarihi açısından özellik arz etmeyen tavan kaplamaları, elektrik ve sıhhi tesisat tamirleri ile çatı onarımı ve kiremit aktarılması ve yörenin özelliğine göre belediyelerce hazırlanacak imar yönetmeliklerinde belirtilecek taşıyıcı unsuru etkilemeyen müdahaleleri,
b) (a) bendinde belirtilen müdahaleler sırasında yapıdaki ahşap, madeni, pişmiş toprak, taş gibi çürüyen ya da bozularak eksilen mimari öğelerin özgün biçimlerine uygun olarak aynı malzeme ile değiştirilmesini, bozulan iç ve dış sıvaların, kaplamaların, renk ve malzeme uyumu sağlanarak özgün biçimlerine uygun olarak yenilenmesini, ifade eder
· Esaslı onarım: Tadilat ve tamirat dışında kalan ve bilimsel esaslara göre hazırlanmış rölöve, restitüsyon ve restorasyon projelerine dayalı uygulamaları,
· KUDEB, tescilli I. grup yapıların tadilat ve tamiratlarına izin vermeden önce koruma bölge kurulundan görüş alır. Alınan görüşe uyulması zorunludur.
Masa ve sandalye etkinliklerimizde kullanıldığından verilmiyor.
Çadırlarımız etkinliklerimizde kullanıldığından verilmiyor.
Etkinliklerimiz ücretsizdir.
Araçlar Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından temin edilmektedir.
Şehrimizdeki heykel bakım ve onarımları Kent Tarihi Dairesi Başkanlığı tarafından sağlanmaktadır.
Ermenek Kültür çadırı halen hizmetine devam etmektedir.
Çamlıbel Kültür Çadırı bakım ve onarım süreci boyunca hizmet verememektedir.
Akdeniz Anemisi Kan Testi,
Evlilik İçin Sağlık Raporu,
Kimliklerin Asılları Ve Fotokopileri,
4’ Er Tane Vesikalık Fotoğraf
Apostilli Bekarlık Belgesi
Apostilli Doğum Belgesi
Pasaport (Duruma Göre Tercümesi İstenmektedir.)
Not: Yabancı Evraklar Ülkeler Arası Değişiklik Göstermektedir. Bazı Ülkeler Apostil Uygulamasına Tabi İken Bazı Ülkeler İse Sadece Onaylı Olarak Alınmaktadır. Ayrıca Birçok Ülke Vatandaşları Konsolosluklarından Da Evrak Alabilmektedir.
Belediyemiz Nikah Salonunun Müsaitlik Durumuna Göre Uygun Olan En Erken Tarihte Gün Verilmektedir.
Başvurunun Alınma Süresi Evrakların İncelenmesi Ve Eksiksiz Bir Şekilde Dosyanın Açılabilmesi İçin Yaklaşık 15 Dakika Sürmektedir.
Başvuruya Çiftler Birlikte Ve Eksiksiz Evrak İle Gelmek Zorundadır.
Evet. Kullanıcı türünüze uygun sürelerde ve adette kitap ödünç alabilirsiniz.
Kütüphanemiz resmi tatiller ile pazar ve pazartesi günleri hariç, salı, çarşamba, perşembe, cuma ve cumartesi günleri 9.30 - 18.30arası hizmet vermektedir.
Kullanıcı türünüze göre farklı adetlerde kitap ödünç alabilirsiniz.
* Okul öncesi (0-6 yaş) 4 kitap
* İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri 4 kitap
* Genel kullanıcılar 5 kitap
* Üniversite öğrencileri 6 kitap
* Yüksek lisans öğrencileri 7 kitap
* Doktora öğrencileri, öğretmen ve akademisyenler 8 kitap
Kütüphanemize gelerek hazırladığımız formu doldurup üye olabilirsiniz. 18 yaş altı veli imzası koşuluyla herkes kütüphanemize üye olabilir.
Kütüphanemiz tamamen ücretsiz hizmet vermektedir.
Kullanıcı türünüze göre farklı sürelerde kitap ödünç alabilirsiniz.
* 0-18 yaş arası 20 gün
* Genel kullanıcı 20 gün
* Üniversite ve yüksek lisans öğrencileri 30 gün
* Doktora öğrencileri 35 gün
Hayır, gerekli değildir.
Kütüphanemiz kitap bağışı kabul etmektedir.
Ansiklopedi ve çözülmüş test kitapları haricinde kullanılabilir durumda olan her türlü kitabı kütüphanemize bağışlayabilirsiniz.
Geciktirdiğiniz gün ve ödünç aldığınız kitap sayısının gecikme gününe çarpımı kadar gün kitap ödünç alamazsınız. ( örnek: ödünç aldığınız 3 adet kitabı 10 gün geciktirirseniz 30 gün boyunca kitap ödünç alamazsınız. )
Evet. Kütüphanemizde tamamen çocuk ve gençlere yönelik bölümümüz vardır.
Kütüphanemize iade edilen her kitap özel bir cihazla sterilize edildikten sonra raflara yerleştirilmektedir.
Üyeler, çevrimiçi ortamda aradıkları kitaplara rezervasyon yapabilir, ödünç aldıkları kitaplar için süre uzatım işlemlerini gerçekleştirebilirler.
-Kitaplar, ait oldukları kategorilerin raflarında yazar soyadlarının baş harfine göre dizilidir.
-Eğer aradığınız kitabı rafta bulamazsanız kütüphane personellerimizden yardım alabilirsiniz.
Kütüphanemizde fiziksel erişilebilirlik açısından görme engelliler için kılavuz izler, tekerlekli sandalye kullanıcıları için rampa ve ulaşılabilir raflar mevcuttur.
Belediyenin makine parkına kayıtlı araç, gereç ve iş makinelerinin Makine İkmal Bakım ve Onarım Şube Müdürlüğü atölyelerinde, şantiye vb. alanlarda veya yerinde bakım-onarım işlerini yürütür.
Duraliler mah. Hürriyet Caddesi No:720 Ek Hizmet Binası Kepez/Antalya
Eğer yakınınızı hastanede kaybettiyseniz hastanenin vermiş olduğu ölüm belgesini aldıktan sonra 188’i arayın. Cenazenize ait bilgiler santral görevlisi tarafından alınır, araç nakil kaydınız oluşturulur, cenaze nakil aracı yönlendirilerek defin süreci başlatılır.
Eğer yakınınızı evde kaybettiyseniz 188’i arayın. Cenazenize ait adres ve iletişim bilgileri santral görevlisi tarafından alınır. Resmi ölüm belgesinin düzenlenmesi için doktor yönlendirilir. Belge düzenlendikten sonra aynı adrese cenaze nakil aracı yönlendirilerek defin işlemleri başlatılır.
Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan tüm cenaze ve defin hizmetleri ÜCRETSİZDİR.
Şehir dışına cenaze nakli kara ve hava yolu ile ÜCRETSİZ olarak yapılmaktadır.
Cenaze ve defin hizmetleri hafta sonu ve resmi tatiller dahil olmak üzere 08.30-17.30 saatleri arasında, ALO 188 ile şehir içi ve dışı nakil hizmeti 7/24 verilmektedir.
Nakilden define kadar tüm işlemlerde cenaze yakınları refakat etmek zorundadır.
Hafta sonu ve resmi tatiller dahil olmak üzere 08.30-17.30 saatleri arasında cenaze yakınlarının talebi doğrultusunda çadır, masa, sandalye, semaver, çay ve şeker temini ile definden bir gün sonra hoca eşliğinde taziye ziyareti ve pide-ayran ikramı ÜCRETSİZ olarak yapılmaktadır.
Cenazenin bulunduğu ilden ALO 188 hattı 7/24 arandığı takdirde cenaze nakli; o ilin belediyesi tarafından gerçekleştirilir.
Müdürlüğümüzce aile mezarlığı olarak parsellenen alanların satışı Büyükşehir Belediyesi gelir tarifesine göre yapılır.
Bir mezar yerine mükerrer defin 5 yıldan önce yapılamaz. Aynı mezara definden 5 yıl geçmesi halinde; mezarda yatanın varislerinin imzalı beyanı ile anne, baba, eş, kardeş ve çocukların mükerrer defini yapılabilir.
Definden 1 yıl geçmesi halinde mezarda yatanın varislerinin imzalı beyanı ile Büyükşehir Belediyesi gelir tarifesinde belirlenen ücret karşılığında gerçekleştirilir.
Müdürlüğümüzce uygun görülen yerlere Büyükşehir Belediyesi gelir tarifesinde belirlenen ücret karşılığında yaptırılabilir.
Definden sonra 1 yıl geçmesi önerilir. Mezar taşı, Büyükşehir Belediyesi Çalışma Usul ve Esasları Hakkındaki Yönetmelik uyarınca belirlenen ölçülerde mezar sahibi tarafından yaptırılır.
Muhtarlarımızın Belediyemize isteklerini, taleplerini, şikâyetlerini iletebilecekleri ve sonuçlarını tek merkezden takip edebilecekleri bir sistemdir.
Bilgisayar veya mobil üzerinden https://muhtar.antalya.bel.tr/ adresinde kullanıcı adı kısmına mahalle.ilçe adı (örn: pirhasanlar.elmali) yazıp şifresiyle giriş yapabilecektir.
***Kullanıcı adı ve şifrede İngilizce karakterler kullanılmaktadır. konyaalti, muratpasa gibi.
Şifre almak için; Muhtarlarımız şifrelerini kaybettiklerinde cep telefonlarından büyük harflerle SIFRE yazıp (242) 249-5000’ a kısa mesaj (sms) atarak yeni şifrelerini alarak sisteme giriş yapabilirler.
Not: Telefon numaralarının değişimlerinde Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığına bilgi verilmesi ve bilgilerinin güncellenmesi gerekmektir. Aksi halde yeni şifre alınamaz. 3 ay sisteme giriş yapılmaz ise mevcut şifre geçersiz olmaktadır.
Muhtarlarımız aşağıda belirtilen iletişim yöntemlerinden biri veya birkaçı vasıtasıyla belediyemize gelmeden iletişim kurabilmekte, işlemlerini yaptırabilmektedir.
Web adresimiz ile online başvurularını ve diğer kanallardan yapılan tüm başvuru işlemlerini (mubim.antalya.bel.tr) adresinden takip edebilmekte ve neticesini öğrenebilmektedirler.
Web ile: mubim.antalya.bel.tr
Kısa mesaj ile: 0(242) 249 50 00
Telefon ile: 0(242) 249 52 39
0(242) 518 15 70
0(242) 518 26 36
E-mail ile: mubim@antalya.bel.tr
Dilekçe ile
İlk olarak dilekçe ile veya 02422278700 irtibat numarası vasıtası ile talep Daire Başkanlığımıza iletilmelidir. Belediye Meclisince belirlenen güncel gelir tarifesindeki tutarların ödenmesine müteakip itfaiye ekiplerinin müsaitlik durumu da göz önünde bulundurularak işlem gerçekleştirilir.
•Yangın söndürme aracı kira bedeli ( l saat altındaki çalışmalarda tam saat ücreti tahsil edilir. ) (TL/saat 2.000,00)
•Motopomp ve dalgıç pompa ve kira bedeli ( 1 saat altındaki çalışmalarda tam saat ücreti tahsil edilir. ) (TL/adet 600,00)
Evet, belediyemizin imar otomasyon sistemine https://kbs.antalya.bel.tr/portalvatandas/ adresinden ulaşabilirsiniz.
Evet, belediyemizin e-imar uygulamasına https://kbs.antalya.bel.tr/imardurumu/ adresinden erişebilirsiniz.
https://kbs.antalya.bel.tr/portalvatandas/ adresinde güncel plan online olarak yayınlanmaktadır.
https://kbs.antalya.bel.tr/portalvatandas/ adresinde güncel plan online olarak yayınlanmaktadır.
Belediyemizin e-imar uygulamasına https://kbs.antalya.bel.tr/imardurumu/ adresinden ulaşabilirsiniz.
Plan değişikliklerinin duyuruları hem Antalya Büyükşehir Belediyesi hizmet binası 3. Kat İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı panosunda ve https://webaski.antalya.bel.tr/ adresinde askıya çıkarılmaktadır.
Kırcami planlarına https://kbs.antalya.bel.tr/portalvatandas/ uygulamasından ulaşabilirsiniz
https://kbs.antalya.bel.tr/portalvatandas/ uygulamasında “Planlara Ait Onay Bilgileri” sekmesinden erişebilirsiniz.
Belediyeler kanun ve yönetmeliklerle yönetilen kamu kurumları olup, özel mülk sınırında kalan alanlarda hizmet talebi karşılanamamaktadır.
Mevzuat gereği; Belediyeler doğrudan satış yapamamaktadır. Bu konuda çalışan Belediye şirketi aracılığı ile satış yapılabilir. Bu sebeple, Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı olarak doğrudan satışımız yoktur.
Belediyeler kanun ve yönetmeliklerle yönetilen kamu kurumları olup, yetki alanımız dışında kalan alanlara müdahale etme yetkimiz bulunmamaktadır. Büyükşehir Belediyesi olarak ana arter, cadde ve bulvarlar sorumluluk alanlarımızdır. Ara sokaklar ise ilçe belediyelerin sorumluluk alanlarına girmektedir.
Belediyeler kanun ve yönetmeliklerle yönetilen kamu kurumları olup 30.000 metrekare üzerindeki park alanları sorumluluk alanlarımız içerisinde bulunmakta ve bu sebepten yetki alanımız dışında kalan alanlara müdahale edilememektedir.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın 2019 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında desteklenen ve Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) koordinasyonluğu ile yürütülen Antalya Büyükşehir Belediyesinin uygulayıcısı olduğu 'Üreten Kadınlar, Kazanan Yarınlar Projesi kapsamında; Antalya’nın simgesi turunç meyveleri lezzetli reçellere dönüştürülmeleri için Korkuteli Tarımsal Kalkınma Kooperatifi (KORKOOP) kadınlarına gönderilmektedir.
Kaldırımlarda meyve ağacı bulunduğu zamanlarda vatandaşlarımızın kontrolsüz toplaması sonucunda ağaçlarımızın ve vatandaşlarımızın zarar görmesinden kaynaklanan sıkıntılar yaşanmış olup bu sebeple peyzaj düzenlemelerimizde turunç ağaçları tercih edilmektedir. Meyve ağaçları yerine turunç ağaçlarının doğal formda olması sebebi ile de bakım kolaylığı sağlanmaktadır.
Mavi Bayrak kriterleri gereği evcil hayvanların sahili kullanması ve denize sokulması yasaktır. Detaylı bilgi için www.mavibayrak.org.tr sitesini ziyaret edebilirsiniz.
Valilikten gelen yazı doğrultusunda; duş üniteleri ve soyunma kabinleri deniz sezonunun başlaması ile alana yerleştirilmekte ve yine deniz sezonu bitişi ile alandan kaldırılmaktadır. Kış döneminde yaşanan olumsuz hava koşulları, fırtına, denizde oluşan gelgitler ve buna benzer dış etkenler sebebi ile duş üniteleri ve soyunma kabinleri zarar görüp halk sağlığı için tehdit oluşturabilmekte denize taşınarak deniz kirliliği oluşturmakta ve kamu zararına sebebiyet verebilmektedir. Bu bağlamda yüzme sezonunun sona ermesi ile kabinler ve duşlar toplanıp yüzme sezonunun başlaması ile tekrar yerlerine yerleştirilmektedir. Ekiplerimizce tespiti yapılan ve herhangi bir zarara sebebiyet vermeyecek bölgelerde seyreltilmiş olarak vatandaşlarımızın kullanımı için uygun noktalarda duvar üzerine monte edilmiş duşlar yaz-kış vatandaşlarımızın kullanımı için bırakılmaktadır.
Koruluk alan içerisinde 1 adet bay ve bayan bölümleri olan mescit bulunmaktadır.
22.08.2020 ve 31221 sayılı (Resmi Gazetede yayınlanan Tarım ve Orman Bakanlığının 5/2 Numaralı Amatör Amaçlı Su Ürünleri Avcılığının Düzenlenmesi Hakkında Tebliği (TEBLİĞ NO: 2020/21) madde 16/5’ göre “1 Nisan - 15 Kasım tarihleri arasındaki dönemde, sahilden itibaren uzaklığı 200 metreyi geçmeyen, şamandıralarla çevrilmiş yüzme alanları içinde su ürünleri avcılığı yasaktır.” 1 Nisan-15 Kasım tarihleri arasında Boğaçayı bölgesinde amatör balıkçılık faaliyetleri gerçekleştirilebilmekte olup , bu tarihler haricinde Konyaaltı sahilinde olta balıkçılığı yapılmasına engel bir durum söz konusu değildir.
0(242)3269406 ve 0(242)3269407 numaralı telefondan mesai saatleri içerisinde başvuru yapabilirsiniz.
Hizmetten faydalanacak kişinin TC numarası, doğum tarihi, adresi, iletişim ve hastalık bilgileri gereklidir.
Bakım ihtiyacını karşılayabilecek yakını ve ekonomik yeterliliği olmayan; yaş sınırı olmaksızın kronik hastalığı, fiziksel ya da mental engeli sebebi ile bakım ihtiyacı olan kişiler ile 65 yaş üstü bireyler gereksinimleri doğrultusunda evde sağlık hizmeti kapsamında kendisi için uygun olan hizmetten faydalanabilirler.
Yaşlı, engelli, ağır kronik hastalıkları olan tıbbi tanısı konulmuş hastalara evinde doktor ve diş hekimi muayenesi yapılmakta; pansuman, kan alımı, enjeksiyon gibi hemşirelik hizmetleri ile fizik tedavi hizmetleri verilmektedir. Öz bakımını gerçekleştiremeyen yoksunluk içindeki hastanın kişisel ve yaşam alanı temizliği yapılmaktadır. Ayrıca hastane ulaşımını sağlayamayan hastaların evden hastaneye, hastaneden eve ulaşımı gerçekleştirilmektedir.
Muratpaşa, Konyaaltı, Kepez, Döşemealtı ve Aksu ilçelerine evde sağlık hizmeti verilmektedir.
Resmi tatil günleri hariç hafta içi 08.00-12.30 ile 13.30-17.00 saatleri arasındadır.
İl dışına hasta nakli yapılamamaktadır.
Uzun süreli tedavisi gereken hastaların haftada bir gün sadece kamuya bağlı sağlık kuruluşlarına ulaşımı sağlanmaktadır.
Rapor işlemleri; sadece kamuya bağlı hastanelerde görev yapan uzman hekimler tarafından yapılmaktadır.
Randevu gününüzden en az bir hafta önce birimi arayarak randevunuzu oluşturmalısınız.
Evinden hastaneye veya rehabilitasyon merkezine gitmesi mümkün olmayan hastalara hizmet verilmektedir.
Bel fıtığı, diz kireçlenmesi, kırık sonrası iyileşme gibi ortopedik rahatsızlıklarda ve inme, omurilik felci, parkinson gibi nörolojik hastalıklarda hastanın durumuna bağlı olarak hasta ile bire bir yapılır veya uygun egzersizler hastaya ve yakınına gösterilir.
Reçeteli ilaçların enjeksiyonu yapılmakla beraber antibiyotik gibi alerjik reaksiyon riski taşıyan ilaçların enjeksiyonu evde yapılamamaktadır.
Antalya Büyükşehir Belediyesi sınırları içinde ikamet eden 0-3 yaş ve 6-12 yaş aralığındaki çocuklar faydalanır.
0242 361 39 18 numaralı telefondan mesai saatleri içerisinde randevu alınabilir.
Resmi tatil günleri hariç hafta içi 08.00-12.30 ile 13.30-17.00 saatlerinde hizmet vermektedir.
Sünnet işlemi ücretsizdir.
Antalya Büyükşehir Belediyesi hizmeti olup sosyal güvence aranmamaktadır.
Sünnet işleminde çocuk tok olmalıdır.
Sünnet işlemi lokal anestezi (bölgesel uyuşturma) yöntemi ile yapılmaktadır.
Sünnet kontrol işlemi 15 ile 20. gün arasında yapılır.
İyileşme çocuğun yaşı ve diğer faktörlere bağlı olarak 1 hafta ile 1 ay arasında değişiklik gösterebilir.
Kanal Mahallesi Sakarya Bulvarı No:35 KEPEZ/ANTALYA dır.
Otobüsle Sakarya Blv-10 ve Sakarya Blv-13 duraklarında veya tramvay ile Ant-Ray T3 Varsak-Müze hattı üzerindeki Sakarya1 durağında inilerek ulaşılır.
Sünnet Kliniği Antalya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde olduğundan Sağlık Bakanlığı sistemlerinden randevu alınmamaktadır.
İsrafın önlenmesini, kaynakların daha verimli kullanılmasını, atık oluşum sebeplerinin gözden geçirilerek atık oluşumunun engellenmesi veya minimize edilmesi, atığın oluşması durumunda ise kaynağında ayrı toplanması ve geri kazanımının sağlanmasını kapsayan atık yönetim felsefesi olarak tanımlanan bir hedeftir.
Bağlı olduğunuz ilçe belediyesinden temin edebilirsiniz.
Bağlı olduğunuz ilçe belediyesinin toplama noktalarına (muhtarlık, okul, market vb.) bırakabilirsiniz.
Bağlı olduğunuz ilçe belediyesinin toplama noktalarına (muhtarlık, okul, market vb.) bırakabilirsiniz.
Bağlı olduğunuz ilçe belediyesini arayarak evinizden alınmasını sağlayabilirsiniz.
Bağlı olduğunuz ilçe belediyesinin toplama noktaları ile sağlık kuruluşlarına ulaştırabilirsiniz.
Haşim İşcan Mahallesi, Fevzi Çakmak caddesi, Karaalioğlu Parkı içindedir. Eski belediye binasının arka çaprazında ve Atatürk Evi ve Müzesi arkasında yer almaktadır.
Merkez’ de, çevre eğitimi ve bilinçlendirme, iklim değişikliği ile mücadele ve doğal kaynakların verimli kullanılması ve korunması konularında etkinlik ve atölyelere yer verilmektedir.
Aylık hazırlanan program ile çocuklar ve vatandaşların çevre bilinci ve iklim değişikliği konularında farkındalıklarının oluşması sağlanmaktadır. Yapılan atölye çalışmaları, atıktan sanata proje uygulamaları ile birlikte “Atıktan Sanata” ve “Yanan Ağaçların Sesiyiz” sergileri gezilebilmektedir.
Belediyemiz kurumsal web sitesi https://www.antalya.bel.tr/ adresinden, Belediyemiz sosyal medya hesaplarından (instagram: @antalyabb ve @antkultur ) ve belediyemiz mobil uygulaması olan “Antalya Mobil” aylık ve haftalık olarak yayınlanan etkinlik takvimine ulaşabilirsiniz.
Merkeze ait 0(242) 242 17 33 iletişim numarasını arayarak katılmak istediğiniz atölyeye ad, soyad ve telefon numaranızı belirterek kayıt oluşturabilirsiniz.
Haftanın yedi açık olup; günü yaz saatinde 09:00-18:00 saatleri, kış saatinde 09:00-19:00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.
Araç girişi 20,00 TL, Yaya yetişkin 7,00 TL, Öğrenci 2,00 TL, Şehit ve Gazi yakınları, engelli ile bir refakatçisi, Orman Genel Müdürlüğü personeli ile 12 yaş ve altı çocuklar ücretsiz. Kolluk kuvvetleri ve Büyükşehir Belediyemiz personeli %50 indirimli giriş yapmaktadır.
Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclisinin almış olduğu karar ve belirlediği fiat listesine göre üretim fazlası olan hayvanlar satılabilmektedir.
Başkanlık Makamından alınan 01.11.2021 ve E-78431328-140.02.99-89047 sayılı yazı ile ateşli piknik son zamanlarda yaşana orman yangınlarındaki artış nedeniyle kalıcı olarak kaldırılmıştır.
Antalya Doğal yaşam Parkımızda 150 türde yaklaşık olarak 1500 hayvan sergilenmektedir.
Antalya Doğal Yaşam Parkımızdaki kliniğimizde, yaralı olarak gerek vatandaşlar tarafından getirilen gerekse Orman Genel Müdürlüğüne bağlı Doğa ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından getirilen hayvanlar gerekli tedavilerinin ardından doğaya tekrardan bırakılmaktadır.
Yabani hayvanların alınması görevi Orman Genel Müdürlüne bağlı Doğa ve Milli Parklar Şube Müdürlünün sorumluluğu altındadır. Doğada yaralı bulunan hayvanları almak için Doğa ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ile irtibata geçilmelidir. Tel: 0242 345 14 48
Kedi veya köpeklerin alınması tedavi edilmesi Belediyemiz Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığına Bağlı Veterinerlik Hizmetleri Şube Müdürlüğünün sorumluluğu ve görevidir. Tel: 0242 332 53 90- 332 22 33
Tramvayla son durak olan Fatih durağında inip üst geçitten karşıya geçerek veya 509, DC15, DM85, DM85A, SD20A numaralı Halk Otobüsleri ile yine Fatih durağında inip üstgeçitten karşıya geçerek kısa bir yürüyüşle ulaşabilirsiniz.
Telefonla klinik birimimize ulaşarak bırakmak istediğiniz hayvanları barınak kriterlerine uygun bulunması halinde tutanak karşılığında teslim edebilirsiniz. Tel:0 242 332 66 78
Gerekli görülmesi halinde.
Keşif yapılarak gerekli görülmesi durumunda /Ambarda mevcut imkanlar dahilinde destek olunuyor.
Müdürlüğümüz belediye birimlerine ofis mobilyası yapmaktadır. Vatandaş talepleri belediyemizin diğer birimleri tarafından değerlendirilmektedir.
Temiz enerjiyi kısaca kendini sınırsız tekrarlayan yenilenebilir ve hammadde bağımlısı olmayan enerji olarak tanımlayabiliriz. Temiz enerji kaynaklarının kullanımı için önemli olan diğer kriterler ise taşınabilirlik, bakım ihtiyacı olmaması, ihtiyacın olduğu yerde üretim, hiçbir atık çıkmaması, sessiz üretim olarak sıralanabilir.
“Yenilenebilir” terimi genellikle, tükenmeyen veya doğal olarak yenilenebilen enerji kaynakları ve teknolojileri için kullanılır. Yenilenebilir enerji doğada bulunabilir, sürdürülebilirdir ve belirli bir limiti yoktur.
Yenilenebilir enerji genellikle yeni bir teknoloji olarak düşünülse de doğanın gücünden yararlanmak uzun süredir ısıtma, ulaşım, aydınlatma ve daha fazlası için kullanılmaktadır.
· Doğal kaynakların hızla tükenmesi,
· Çevre kirliliği,
· İklim değişikliği,
· Enerji için yüksek maaliyetlere katlanılması,
Enerji verimliliği, binalarda yaşam standardı ve hizmet kalitesini, sanayi ve endüstriyel işletmelerde ise üretim kalitesi ve miktarının düşüşüne yol açmadan, birim hizmet veya ürün miktarı başına enerji tüketiminin azaltılması olarak tanımlanabilir.
Artan dünya nüfusuyla birlikte tüketim ihtiyaçları ile artan sanayileşme, enerji kullanımının artması ve daha fazla enerji ihtiyaç duymamıza neden olmaktadır. Hiçbir kaynak sonsuz olmamakla birlikte verimlilik hayati önem taşımaktadır.
5627 sayılı “Enerji Verimliliği Kanunu” ve buna bağlı olarak çıkartılan “Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği” ne göre, binalarda enerjinin ve enerji kaynaklarının etkin ve verimli kullanılmasına, enerji israfının önlenmesine ve çevrenin korunmasını sağlamak için, asgari olarak binanın enerji ihtiyacı ve enerji tüketim sınıflandırması, yalıtım özellikleri ve ısıtma ve/veya soğutma sistemlerinin verimi ile ilgili bilgileri içeren belgedir.
Enerji Kimlik Belgesi (EKB), Aşağıda belirtilen yapıların dışında tüm binalarda kullanılacaktır.
· Sanayi alanlarında üretim faaliyetleri yürütülen binalar,
· Planlanan kullanım süresi iki yıldan az olan binalar,
· Toplam kullanım alanı 50 m²’ nin altında olan binalar,
· Seralar, Atölyeler,
· Münferit olarak inşa edilen ve ısıtılmasına, soğutulmasına gerek duyulmayan depo, ardiye, ahır, ağıl gibi binalar,
· Mücavir alan dışında kalan ve toplam inşaat alanı 1.000 m²’den az olan binalar
Bina sahipleri ve yöneticiler, kimlik belgesini Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş enerji verimliliği danışmanlık şirketleri aracılığıyla alabilmektedir.
“Enerji Kimlik Belgesi” uygulaması için Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliğinin Geçici 4. maddesinin birinci fıkrası gereğince 01 Ocak 2011 tarihinden sonra yapı ruhsatı alan binalar yeni bina, bu tarihten önce yapı ruhsatı alan binalar mevcut bina olarak değerlendirilmektedir.
Bu tanıma istinaden 1 Ocak 2011 tarihinden sonra yapı ruhsatı almış binaların (yeni binalar), yapı kullanma izin belgesi (iskân ruhsatı) alınması aşamasında Enerji Kimlik
Belgesini ilgili idareye (belediye) sunması gerekmektedir. Aksi takdirde, yapı kullanma izin belgesi kanunen verilmemektedir.
Mevcut binalar ve 1 Ocak 2011 tarihinden önce yapı ruhsatı almış ve inşaatı devam edip henüz yapı kullanım izni almamış binalar için Enerji Verimliliği Kanununun yayımı tarihinden itibaren on yıl içinde Enerji Kimlik Belgesi düzenlenir. Kısaca, mevcut binalar kanunen 2 Mayıs 2017 tarihine kadar Enerji Kimlik Belgesi almak zorundadır.
Antalya Büyükşehir Belediyesi Merkez ve Şube Toptancı Hallerinin açılış ve kapanış saatleri ile hafta tatilli günleri, toptancı halinin işleyişi ve bulunduğu bölgesel koşullar göz önünde bulundurularak 5957 sayılı Kanun ve ikincil mevzuatlar kapsamında belirlenmektedir.
Merkez Toptancı Halimizin açılış kapanış saatleri; 1 Mayıs-30 Eylül dönemi için 02.00-20.00, 1 Ekim-30 Nisan dönemi için 03.00-21.00 olarak belirlenmiş ve tüm takvim yılı için Pazar gününün hafta tatili olması kararı alınmıştır. Şube Toptancı Hallerimizin güncel açılış kapanış saatleri ile hafta tatilli günleri hakkında bilgi almak için Toptancı Halleri Şube Müdürlüğümüz ile (02423380101) irtibata geçebilirsiniz.
5957 sayılı Sebze ve Meyveler ile Yeterli Arz ve Talep Derinliği Bulunan Diğer Malların Ticaretinin Düzenlenmesi Hakkında Kanun’un 16’ncı maddesinin dördüncü fıkrasına istinaden; halde veya hal dışında işlem gören malların cinsine, miktarına, fiyatına, alıcı ve satıcısına ilişkin bilgilerin elektronik ortamda izlenmesi amacıyla kurulan sistemdir.
Sisteme, www.hal.gov.tr internet sayfası üzerinden giriş yapabilirsiniz.
Bildirim; malların üretildiği veya girdiği gümrük kapısının bulunduğu yerden sevkinden önce bildirimciler tarafından Hal Kayıt Sistemine yapılan beyan işlemidir.
Künye; bildirim yapıldıktan sonra sistem tarafından oluşturulan ve malın üretim yerini, cinsini, miktarını, hangi üretici/işletmeye ait olduğunu gösteren belgedir.
Hal Kayıt Sistemi internet sayfası veya 4440425 telefon numaralı çağrı merkezi üzerinden yapabilirsiniz.
-Sınaî üretimde kullanmak üzere mal satın alan sanayiciler,
-İhraç etmek üzere mal satın alan ihracatçılar,
-İlgili mevzuatı çerçevesinde mal ithal eden ithalatçılar,
-Üretici örgütleri,
-Komisyoncular,
-Tüccarlar,
-Üreticiden temin ettiği malları, tüketiciye satan market, manav, pazarcı ve diğer perakendeciler,
-Üreticiden temin ettiği malları münhasıran kendi tüketiminde kullanan lokanta, otel, yemekhane, hastane ve yurt gibi kuruluşlar.
Hal içerisinde faaliyette bulunuyorsanız, bağlı olduğunuz Toptancı Hal Şube Yönetimine dilekçe ile müracaat edebilirsiniz.
Hal dışında faaliyette bulunuyorsanız, Ticaret İl Müdürlüğü’ne başvuru yapabilirsiniz.
Çeşitli sistemsel sebepler nedeniyle bildirim işleminizi Hal Kayıt Sistemi veya Çağrı Merkezi üzerinden yapamadığınız durumlarda; Sebze ve Meyve Ticareti ve Toptancı Halleri Hakkında Yönetmeliğin 5 no’lu ekinde yer alan belgeyi (Ek5 belgesi) doldurup bağlı olduğunuz Toptancı Hal Şube Yönetimine onaylatabilirsiniz.
Malları satın alanların, toptan satış bedeli üzerinden toptancı hali bulunan belediye veya işletmelere ödedikleri meblağdır.
Hal rüsumu, bildirim işleminin tamamlanmasıyla tahakkuk eder.
Türkiye Vakıflar Bankası internet bankacılığı üzerinden ödeme yapabilirsiniz.
Bildirimde bulunulması şartıyla aşağıdaki mallardan hal rüsumu alınmaz.
- Sınaî üretimde kullanılmak üzere satın alınan mallardan,
- İhraç edilmek üzere satın alınan mallardan,
- 1/12/2004 tarihli ve 5262 sayılı Organik Tarım Kanunu kapsamında organik tarım faaliyetleri esaslarına uygun olarak üretilen ham, yarı mamul veya mamul haldeki sertifikalı ürünlerden,
- İyi tarım uygulamaları kapsamında sertifikalandırılan ürünlerden,
- Üreticilerce perakende olarak doğrudan tüketicilere satılan mallardan,
- Üretici örgütlerince toptancı hali içinde ve dışında satılan mallardan.
5957 sayılı yasaya göre bildirim yapılması gerekirken, bildirimi yapılmayan ürünler hakkında ilgili yasaya göre belirlenen ve Belediye Encümenince alınan karar ile tahakkuk ettirilen rüsumdur.
Yasaya aykırı ihlalin tespitinin yapıldığı yerdeki toptancı halinde; bir önceki gün o mallar için oluşan birim fiyatlarının en yükseği esas alınarak belirlenen yeni toptan satış bedelinin yüzde yirmi beşi (%25) ceza olarak belirlenir.
5957 sayılı yasanın yasaklar başlıklı 13’üncü maddesinde sayılan yasaklara aykırı olarak işlenen fiiller için cezalar başlıklı 14’üncü maddesinin birinci fıkrasının (a), (b), (c), (ç), (d), (e), (f), (g), (ğ), bentlerinde açıklanan hükümler gereğince uygulanan idari cezadır.
Encümen kararının tebliğ yazısında belirtilen banka hesap numaralarına veya Antalya Büyükşehir Belediyesi veznelerine ödeyebilirsiniz.
İdari para cezalarını tebliğ tarihinden itibaren 30 günlük süre içerisinde öderseniz %25 indirimli ödeme hakkı kazanırsınız. (Cezalı hal rüsumunda indirimli ödeme hakkı yoktur.)
Antalya Büyükşehir Belediyesinin internet sayfası üzerinden günlük fiyatlara ulaşabilirsiniz. (www.antalya.bel.tr)
Merkez ve Şube Toptancı Hallerinden çıkışta, üreticilerin araç çıkış ücreti ödememesi için Toptancı Hal Şube Müdürlüğü tarafından yapılan kayıttır. Üretici olduğunuza dair aşağıda listesi bulunan evraklar ile Toptancı Hal Müdürlüğü’ne başvuru yapabilirsiniz.
· Araç ruhsat fotokopisi
· Kimlik fotokopisi
· Onaylı çiftçilik belgesi fotokopisi
Antalya Merkez Toptancı Hali ve Şube Toptancı Hallerinde boşalan Komisyoncu ve Tüccar işyerleri 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu ve 5957 sayılı Sebze ve Meyveler ile Yeterli Arz ve Talep Derinliği Bulunan Diğer Malların Ticaretinin Düzenlenmesi Hakkında Kanun hükümlerine göre ihale edilmek suretiyle kiralanmaktadır.
Yapılacak olan kiralama ihalelerini takip etmeniz, ihaleye katılıp kazanmanız halinde işyerlerini kiralayabilirsiniz.
Toptancı halinde işyeri kiralanacak veya satılacak komisyoncu ve tüccarlarda aşağıda belirtilen şartlar aranır;
a) Sebze veya meyve toptan ticareti ile iştigal etmesi,
b) İlgili meslek odasına kayıtlı olması, (Ticaret ve Sanayi Odası)
c) Vergi mükellefi olması,
ç) Başvuru tarihinden önceki bir yıl içinde toptancı halindeki işyerinin kira sözleşmesinin feshine veya satış işleminin iptaline karar verilmemiş olması,
d) Komisyoncu ve tüccarların gerçek kişi olması halinde bu kişilerin, tüzel kişi olması halinde ise yönetim kurulu üyelerinin birinci fıkranın (d) bendinde aranılan şartlara sahip olması, (26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; (Mülga ibare: RG-31/12/2012-28514 4.mükerrer)(1) (…) devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmaması.)
e) Belediye meclisince belirlenen tutardaki teminatı vermesi,
f) İlgili mevzuatla aranılan diğer şartlara sahip olması.
Ayrıca her ihale edilecek işyeri için hazırlanan İhale İdari Şartnamesinde belirlenen şartlara da sahip olunması gerekir.
Kiralama İhaleleri Antalya Büyükşehir Belediyesinin internet sayfasında (www.antalya.bel.tr) ilanlar bölümünde ilan edilmektedir. Ayrıca, Toptancı Halleri Şube Müdürlüğünden (02423380101) ve ilgili Toptancı Hali Şubesinden öğrenebilir ve takip edebilirsiniz.
Aynı Toptancı Halinde doğrudan veya dolaylı olarak birden fazla işyeri kiralanamaz. Ancak; her Toptancı halinde birden fazla işyeri olmamak üzere başka Toptancı Hallerinde işyeri kiralayabilirsiniz.
Toptancı Hallerinde faal halde bulunan Komisyoncu ve Tüccar işyerlerinden kiracılık haklarını devir almak yoluyla kiracı olunabilir. Komisyoncu ve tüccar olabilme şartlarını taşımak ve İdarenin belirlemiş olduğu devir ücretini ödemek sureti ile Komisyoncu veya Tüccar işyeri devir alabilirsiniz.
Toptancı Hallerinde Komisyoncu ve Tüccar işyerleri haricindeki diğer işyerleri (Lokanta, banka, bakkal, berber vb.) ihaleleri Emlak İstimlak Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülmekte olup; 02422495351 numaralı telefondan bilgi alabilirsiniz.
Antalya’nın turistik ve kültürel değerlerinin tanıtılmasıdır. Bu konuda yayın, belgesel, arşiv,
festival, turizm fuarları ve projeler gibi kültürel etkinliklere destek verilmesi ya da bu
faaliyetlerin gerçekleştirilmesidir.
Antalya’nın tanıtımı ile ilgili broşür, kitapçık, kitap vs. gibi belediye tarafından basılan
yayınlar ücretsiz olarak çeşitli kültürel etkinliklerde ve müzelerimizde dağıtılmaktadır.
Milli Eğitim ve üniversiteler gibi çeşitli kamu ve eğitim kurumları ile ortak projeler üreterek
turizm ve tanıtıma katkıda bulunulmak amacıyla özellikle dez avantajlı gruplar için geziler planlanmaktadır.
UKOME Genel Kurul Kararlarına https://antalya.bel.tr/Kurumsal/Kararlar linkinden ulaşabilirsiniz.
Otopark Açmak İçin Müracaat Dosyasına İstenilen Belgeler:
· İlgili belediyesinin görüş yazısı
· Sahiplik Belgesi ( Tapu-Kira Kontratı) (Tapunun hisseli olması durumunda tüm hissedarlara ait noter onaylı muvafakat)
· Kiracı ise noter onaylı kira kontratı
· Vaziyet Planı,
· Vaziyet Planı üzerine çizilmiş araç yerleşim planı
· Röperli Kroki
· İmar durumu uygunluk belgesi (Antalya Büyükşehir Belediyesi İmar Dairesi Başkanlığından)
· Otopark açma talebi ile ilgili dilekçe
· Sabıka Kaydı
Ulaşım Planlama ve Raylı Sistemler Dairesi Başkanlığı UKOME Şube Müdürlüğünce yerinde yapılacak teknik incelemeler neticesinde projesine uygun bir şekilde vereceği karara istinaden, Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından iş programları dahilinde gerekli çalışmalar yapılır.
Fen İşleri Dairesi Başkanlığı sorumluluk ağında bulunan bulvar/cadde/sokak için öncelikle imar ile ilgili durumunun sorgulanması için İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlı tarafından değerlendirilip, Ulaşım Planlama ve Raylı Sistemler Dairesi Başkanlığı tarafından projelendirilmesinin akabinde Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından yatırım ve iş programları dahilinde gerekli çalışmalar yapılır.
Ulaşım Planlama ve Raylı Sistemler Dairesi Başkanlığı UKOME Şube Müdürlüğünce yerinde yapılacak teknik incelemeler neticesinde projesine uygun bir şekilde vereceği karara istinaden, Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından iş programları dahilinde gerekli çalışmalar yapılır.
Ulaşım Planlama ve Raylı Sistemler Dairesi Başkanlığı UKOME Şube Müdürlüğünce yerinde yapılacak teknik incelemeler ile UKOME Genel Kurulu tarafından çıkan olumlu karara istinaden Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından iş programları dahilinde gerekli çalışmalar yapılır. Akabinde yaya geçidi boyama çalışması Trafik Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılır.
Fen İşleri Dairesi Başkanlığı sorumluluk ağında bulunan kentsel yollarda yatırım ve iş programı dahilinde gerekli çalışmalar değerlendirilmeye alınır.
Çalkaya Bölgesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kapsamında yol açma çalışmaları iş programı dahilinde Yapım İşleri Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından devam etmekte olup, altyapı kurumlarının bölgedeki yatırımlarını tamamlamasının ardından asfalt çalışmaları yatırım programı dahilinde değerlendirilecektir.
“Yol genişliği 40-45 m, bu yol cadde/bulvar olduğu için Büyükşehir Belediyesi’ne ait” gibi ifadeler yanlış olup, cadde/bulvar ve sokaklar, 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu’nun 27. Maddesi’nde yer alan “…büyükşehir belediyelerinde meydan, bulvar, cadde, yol, sokak, park, spor ve kültürel tesislerin büyükşehir belediyesi ile büyükşehir kapsamındaki diğer belediyeler arasında dağılımına ilişkin esaslar Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından belirlenir.” ifadesi gereğince Büyükşehir Belediye Meclis kararı ile yol ağına alınmaktadır.
Yol kotu tutanağı İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Harita Şube Müdürlüğü tarafından verilmektedir.
Ulaşım Planlama ve Raylı Sistemler Dairesi Başkanlığı UKOME Şube Müdürlüğünce yerinde yapılacak teknik incelemeler ile UKOME Genel Kurulu tarafından çıkan olumlu karara istinaden Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından iş programları dahilinde gerekli çalışmalar yapılır. Akabinde kasis boyama çalışması Trafik Şube Müdürlüğü tarafından yapılır.
Kaldırım üzerine park edilen araçların denetimi ve bununla ilgili önlemlerin alınması ile ilgili konular Emniyet Genel Müdürlüğü ve bağlı birimleri yetki ve sorumluluğundadır.
Izgara ve baca kenarlarındaki bozulmalar, ilgili altyapı firmaları tarafından onarılmaktadır.
Altyapı kurumları tarafından yapılan bakım onarım ve düzenleme çalışmalarından sonra oluşan bozulmalar yine altyapı kurumları tarafından yapılır. AYKOME Şube Müdürlüğümüzün bahse konu alanlarda denetleme yetkisi bulunmaktadır.
Antalya Büyükşehir Belediyesi Atatürk Sanat Eğitim Merkezi Kursları (ATASEM) yabancı dil, sanat, sosyal kültürel, mesleki alanlarda, planlı programlı ve sistemli yürütülen yaygın eğitim faaliyetidir.
ATASEM Antalya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Yaygın Eğitim Şube Müdürlüğü'ne bağlı olarak çalışmalarını yürütmektedir.
Tüm kursların tamamı ücretsizdir.
ATASEM'de kursiyer alt yaş sınırı 15 olup, üst yaş sınırı yoktur.
Talep belirleme kayıtlarımız her zaman yapılmaktadır. Kayıtlarımız için her yıl eylül ve ocak aylarında 2 dönem olarak online veya birimlerden ön kayıt alınmaktadır. Birinci dönem kursları ekim ayının ilk haftası, ikinci dönem kursları şubat ayının ilk haftası başlamaktadır. Genel olarak pek çok branşta eğitimlerimiz haziran ayına kadar devam etmektedir. Kurs merkezlerinde açılacak kurs programı sitede yayınlanmaktadır. Size en uygun kursu siteden seçip online ya da kurs merkezine giderek kayıt yaptırabilirsiniz. Bunun dışında açılabilecek kurslar için birimlerden talep oluşturulabilmektedir. Yeterli sayıya ulaşıldığında da yeni kurslar planlanmaktadır.
Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan iş birliği protokolü ile açılan kurs programında modüler programdaki kursların bütün modüllerini tamamlayan kursiyerlere Milli Eğitim Bakanlığı onaylı Kurs Bitirme Belgesi verilmektedir.
Farklı branşlarda ve katılacağınız kursların çakışmaması durumunda iki kursa birden katılabilirsiniz.
Kurslara devam zorunluluğu olmasının yanı sıra; özürlü ya da özürsüz toplam devamsızlık kurs modülünün 5/1'ini geçemez. Ayrıca kursun başlamasının ilk haftasında devamsızlık yapan öğrencilerin kurstan kaydı silinir.
Kurslar en az 12 kursiyerin katılmasıyla açılabilmektedir. Kurstaki kursiyer sayısı 7 ve 7'nin altına düştüğünde kapatılır. Bu durumda kursiyer bir hak talep edemez. Okuma-Yazma kurslarında kişi sayısı şartı yoktur.
Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan iş birliği protokolünde Usta Öğretici görevlendirmeleri İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine bağlı ilgili Halk Eğitimler tarafından yapılmaktadır.
ATASEM kursları İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Antalya Büyükşehir Belediyesi iş birliği ile açıldığı için kursların içerikleri Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü, Yaygın Eğitim Kurs programı listesinde yer almaktadır. Kurs içeriklerine ulaşabilmek için https://e-yaygin.meb.gov.tr/pagePrograms.aspx adresinden ulaşabilirsiniz.
ATASEM'in resim sitesi https://atasem.antalya.bel.tr/kurslar.html bölümünde Kursların süreleri ve nerelerde açıldığı bilgisi yer almaktadır.
ATASEM'in resmi sitesi https://atasem.antalya.bel.tr/kurs-merkezleri.html bölümünden kurs merkezlerinin adres ve iletişim bilgilerine ulaşabilirsiniz.
ATASEM kursiyer kayıt formu, TC numaralı nüfus cüzdanı fotokopisi, 1 adet vesikalık fotoğraf,
2. seviyesi açılan kurslarımıza kayıt olmak için: aynı kursun 1. seviyesinin sertifikası istenecektir. Kursun özelliklerine göre diğer ön koşul evrakları.
ATASEM ders saatlerimiz sabah: 09.00-12.10, öğle: 13.00-16.10, akşam: 18.00-21.10 Tam gün 09:00-16.10 olmak üzere planlanmaktadır.
Antalya Büyükşehir Belediyesi Atatürk Bilgi Eğitim Merkezi Kursları (ATABEM), üniversite hazırlık kurslarının yanı sıra akademik ve kültür-sanat alanlarında ortaöğretim çocukların ve gençlerin eğitimlerine ve kültürel gelişimlerine katkıda bulunulan faaliyetlerdir.
ATABEM Antalya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Yaygın Eğitim Şube Müdürlüğü'ne bağlı olarak çalışmalarını yürütmektedir.
Tüm kursların tamamı ücretsizdir.
Üniversiteye hazırlık grupları için kayıtlarımız her yıl Ağustos ayında, çocuklara yönelik kurslarımız ise kış dönemi ve yaz dönemi olmak üzere yılda 2 kez, ATABEM sitesi üzerinden, online olarak alınmaktadır. Kurs merkezlerinde açılacak kurs programları yine ATABEM sitesinde yayınlanmaktadır. Size en uygun kursu siteden seçip, online olarak kayıt yaptırabilirsiniz.
Farklı branşlarda ve katılacağınız kursların çakışmaması durumunda dört kursa birden katılabilirsiniz.
Kurslara devam zorunluluğu olmasının yanı sıra; özürlü ya da özürsüz toplam devamsızlık kurs saatinin 5/1'ini geçemez. Ayrıca kursun başlamasının ilk haftasında devamsızlık yapan öğrencilerin kurstan kaydı silinir.
Kurslar en az 12 kursiyerin katılmasıyla açılabilmektedir. Kurstaki kursiyer sayısı 7 ve 7'nin altına düştüğünde kapatılır. Bu durumda kursiyer bir hak talep edemez.
ATABEM kurslarında usta öğretici olabilmek için Antalya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Yaygın Eğitim Şube Müdürlüğü'ne gelerek başvuruda bulunabilirsiniz.
ATABEM' in resmi sitesi https://atabem.antalya.bel.tr/kurs-merkezleri.html bölümünden kurs merkezlerinin adres ve iletişim bilgilerine ulaşabilirisiniz.
ATABEM kursiyer kayıt formu, TC numaralı nüfus cüzdanı fotokopisi, 1 adet vesikalık fotoğraf.
Büyükşehir Belediyemiz evrak kayıt biriminde kayda giren her dilekçe için, dilekçede belirtilen cep telefonu numarasına kayıt bilgileri gönderilmektedir. Başvurunun durumu hakkında bilgi, gelen kayıt bilgileri verilerek konunun ilgili biriminden öğrenilebilir.
Büyükşehir Belediyemiz evrak kayıt birimi posta, elektronik posta ve faks yoluyla evrak kabul etmektedir. (Gönderilen başvuru türünün mevzuatına göre asıl evrakın da gönderilmesi gerektiği durumlarda, asıl evrak ve eklerinin yasal süresi içinde idaremize ulaştırılması gerekmektedir.)
Posta Adresi : Yüksekalan Mah. Adnan Menderes Bulvarı No:20 07310 Muratpaşa/ANTALYA
Faks : 0 242 249 52 75
Elektronik Posta Adresi: yaziisleri@atalya.bel.tr
KEP (Kayıtlı Elektronik Posta) Adresi: abb@hs01.kep.tr
UETS (Ulusal Elektronik Tebligat Sistemi) Adresi: 35344-24436-52573
6.12.2012 /28489 Resmi Gazetede yayımlanan 6360 Sayılı On Dört İlde Büyükşehir Belediyesi ve Yirmi Yedi İlçe Kurulması İle Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile Antalya Büyükşehir Belediyesi sorumluluğuna giren yollar ile, sair yasa-yönetmelik ve Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclisi kararı ile sorumluluğa alındığı bildirilen kırsal yollarla ilgili talep, şikayet ve dilekçeleri takip etmek, sorunların çözümü ve taleplerin yerine getirilebilmesi için mevcut iş programı gözetilerek değerlendirmeye almak.
Tespit edilen ihtiyaç ve gelen talepler doğrultusunda; Müdürlüğün mevcut iş yükü, iş gücü, iş makinesi, araç-gereç, ekipman ve bütçesi dahilinde sorumluluğunda bulunan mahalde yeni yol yapımı, mevcut yolların bitümlü sathi kaplama, bitümlü sıcak karışım kaplama, yol bakım onarım, yol kenar hendeği düzenlemesi, köprü, menfez, istinat duvarı gibi sanat yapıları, karla mücadele çalışması ile, yol ve trafik güvenliği iş ve işlemlerini yapmak/yaptırmak.
Mahalleleri, il yollarına ya da devlet yoluna bağlayan en kısa yollar.
Mühendisler, teknikerler, teknisyenler, kalifiye işçiler (operatörler, saha personeli, atölye ustası) çalışmaktadır.
Trafik yoğunluğuna ve ihtiyaca göre.
Grup yolu olması ve trafik yoğunluğuna göre seçiyoruz.
Yetkili makamların açık ve yazılı izni olmaksızın meydan, cadde, sokak veya yayaların gelip geçtiği kaldırımları işgal eden veya buralarda mal satışa arz eden kişiye, belediye zabıta görevlileri tarafından 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu Madde 38/1’e göre idari para cezası verilir.
Dilencilik yapan kişiye, belediye zabıta görevlileri tarafından 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu Madde 33/1’e göre idari para cezası verilir.
Ayrıca, dilencilikten elde edilen gelire el konularak, 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu Madde 33/2’ye göre Belediye Encümeni tarafından mülkiyetin kamuya geçirilmesine karar verilir.
Başkalarının huzur ve sükûnunu bozacak şekilde gürültüye neden olan kişiye, 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu Madde 36/1-2’ye göre idari para cezası verilir.
Mal veya hizmet satmak için başkalarını rahatsız eden kişiye, 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu Madde 37/1’ e göre idari para cezası uygulanır.
Antalya Büyükşehir Belediyesi sınırları dâhilinde, Antalya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı Belediye Zabıtası Emir Ve Yasakları Tembihnamesi olup, bu hükümlere aykırı davrananlar hakkında 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu madde 32/1’e göre cezai işlem uygulanır.
Pazar yerlerinin denetim ve kontrol yetkisi İlçe Belediye Başkanlıklarına ait olup; talep/şikâyetçi olunan konularla ilgili ilçe belediye başkanlıklarına müracaat edilmesi gerekmektedir.
Büyükşehir Belediyesinin yetki ve sorumluluk alanında bulunan yerlerde stant açma faaliyeti için Büyükşehir Belediyemiz Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanlığına dilekçe ile başvuru yapılması gerekmekte olup, izin alınmasına müteakip Gelir Tarifesinde belirlenen ücretin ödenmesi halinde izin verilmektedir.
Şikayet konusu evin bulunduğu ilgili ilçe belediye başkanlığına bildirebilirsiniz.
Söz konusu yerin bulunduğu ilgili ilçe belediye başkanlığına bildirebilirsiniz.
Kimlik kartı işlemleri İl Emniyet Müdürlüklerince yapıldığından, müracaatta bulunulan Özel Güvenlik Şube Müdürlüğünden öğrenebilirsiniz.
Özel güvenlik görevlileri, böyle durumlarda kamu görevlisi gibi cezalandırılır.
1)Koruma ve güvenliğini sağladıkları alanlara girmek İsteyenleri duyarlı kapıdan geçirme, bu kişilerin üstlerini dedektörle arama, eşyaları X-ray cihazından veya benzeri güvenlik sistemlerinden geçirme.
2)Toplantı, konser, spor müsabakası, sahne gösterileri ve benzeri etkinlikler ile cenaze ve düğün törenlerinde kimlik sorma, duyarlı kapıdan geçirme, bu kişilerin üstlerini dedektörle arama, eşyaları X-ray cihazından veya benzeri güvenlik sistemlerinden geçirme.
3)Ceza Muhakemesi Kanununun 90 ‘ıncı maddesine göre yakalama.
4)Görev alanında, haklarında yakalama veya mahkûmiyet kararı bulunan kişileri yakalama, arama.
5)Yangın, deprem gibi tabi afet durumlarında ve imdat istenmesi halinde görev alanındaki işyeri ve konutlara girme.
6)Hava Meydanı, liman, gar, İstasyon ve terminal gibi toplu ulaşım tesislerinde kimlik sorma, duyarlı kapıdan geçirme, bu kişilerin üstlerini dedektörle arama, eşyaları X-ray cihazından veya benzeri güvenlik sistemlerinden geçirme.
7)Genel kolluk kuvvetlerine derhal bildirmek şartıyla, aramalar sırasında suç teşkil eden veya delil olabilecek ya da suç teşkil etmemekle birlikte tehlike doğurabilecek eşyayı emanete alma.
8)Kişinin vücudu veya sağlığı bakımından mevcut bir tehlikeden korunması amacıyla yakalama.
9)Olay yerini ve delilleri koruma, bu amaçla Ceza Muhakemesi Kanununa göre yakalama.
10)Türk Medeni Kanununun 981 inci maddesine, Borçlar Kanununun 52 nci maddesine, Türk Ceza Kanununun 24. ve 25. inci maddelerine göre zor kullanma.
Arama sırasında yakalanan kişiler veya el konulan madde veya cisimler, yasal işlem yapılmak üzere bir tutanakla genel kolluğa teslim edilir.
5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun ve Uygulanmasına İlişkin Yönetmelikte özel güvenlik görevlilerinin görevli silahları görev alanı dışında veya görevli değilken taşıyamaz ve kullanamazlar.
5188 sayılı Kanunun “Görev Dışında Çalıştırma Yasağı” başlıklı 16’ncı maddesinde “Özel güvenlik personeli, Kanunda belirtilen koruma ve güvenlik hizmetleri dışında başka bir işte çalıştırılamaz” denilmektedir. Bu hükme aykırı hareket eden şirketin adı adresi ve hizmet vermiş olduğu yerin ilgili il Valiliğine veya Bakanlığa yazılı olarak bildirilmesi halinde, Kanunun 20’nci maddesi e bendi “Özel güvenlik görevlisini koruma ve güvenlik hizmetleri dışında başka bir işte çalıştıran kişi, kurum ve kuruluşlara her eylemleri için bin Türk Lirası,” hükmü çerçevesinde cezai işlem uygulanabilecektir.
Görev alanında muhafaza edilen ateşli silahlar her sayfası yöneticiler tarafından onaylanmış Devir Teslim ve Rapor Defterine kaydedilir ve imza karşılığı özel güvenlik görevlilerine teslim edilir.
Özel güvenlik görevlilerinde aranan şartlardan herhangi birisinin kaybedildiğinin tespiti halinde çalışma izni Valilik/Bakanlıkça iptal edilir.
Faaliyeti sırasında çevresinde bulunanlara biyolojik, kimyasal, fiziksel, ruhsal ve sosyal yönden az veya çok zarar veren veya vermesi muhtemel olan ya da doğal kaynakların kirlenmesine sebep olabilecek müesseselerdir.
Birinci sınıf gayrisıhhî müessese: Konutlardan ve insan ikametine mahsus diğer yerlerden mutlaka uzak bulundurulmaları gereken müesseselerdir.
İkinci sınıf gayrisıhhî müessese: Konutlardan ve insan ikametine mahsus diğer yerlerden mutlaka uzak bulundurulmaları gerekmeyen, bununla birlikte müessesenin faaliyetinin gerektirdiği durumlarda izin verilmeden önce civarında ikamet edenlerin esenlik ve istirahati hususunda konumu, tesisatı ve vaziyeti itibarıyla bir zarar vermeyeceğine kanaat oluşması için inceleme yapılması gerekli müesseselerdir.
Üçüncü sınıf gayrisıhhî müessese: Konutların ve insan ikametine mahsus diğer yerlerin yanında açılabilmesi için sıhhî nezarete tabi tutulması yeterli olan müesseselerdir.
İşyeri Açma Ve Çalışma Ruhsat Yönetmeliği 4. maddede yer alan Gayrisıhhî müesseseler dışında kalan her türlü işyeridir.
Kişilerin tek tek veya toplu olarak eğlenmesi, dinlenmesi veya konaklaması için açılan otel, motel, pansiyon, kamping ve benzeri konaklama yerleri; gazino, pavyon, meyhane, bar, birahane, içkili lokanta, taverna ve benzeri içkili yerler; sinema, kahvehane ve kıraathaneler; kumar ve kazanç kastı olmamak şartıyla adı ne olursa olsun bilgi ve maharet artırıcı veya zekâ geliştirici nitelikteki elektronik oyun alet ve makinelerinin, video ve televizyon oyunlarının içerisinde bulunduğu elektronik oyun yerleri; internet salonları, lunaparklar, sirkler ve benzeri yerler olan işyerleridir.
İşyeri açmak isteyen gerçek ve tüzel kişiler, işyerlerini “İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelik”e uygun olarak tanzim ettikten sonra faaliyet konusuna göre Örnek 1/ Örnek 2 de yer alan başvuru ve beyan formuyla yetkili idareye müracaat eder. Müracaat, ilgili yönetmelik ve mevzuatlar çerçevesinde değerlendirilerek sonuçlandırılır.
İşyeri açma ve çalışma ruhsatı alınmadan açılan işyerleri yetkili idareler tarafından kapatılır.
5393 Sayılı Belediye Kanununun 80. maddesi hükmü gereğince Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde kalan akaryakıt ve LPG (otogaz) ikmal istasyonlarını ruhsatlandırma yetkisi Büyükşehir Belediyesine aittir.
“İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelik” in 32. maddesindeki- “…İl özel idaresi ve belediyeler, umuma açık istirahat ve eğlence yeri ruhsatını vermeden önce kolluk kuvvetinin görüşünü alır. Yetkili kolluk kuvveti, açılacak yerin genel güvenlik ve asayişin korunması açısından kolaylıkla kontrol edilebilecek bir yerde ve konumda olup olmadığını dikkate alarak, işyeri hakkındaki görüşünü mülki idare amiri vasıtasıyla yedi gün içinde bildirir…”hükmü gereği; Umuma Açık İstirahat ve Eğlence Yerleri İçin Emniyet Görüşü alınması zorunludur.
“İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelik” in 5. maddesindeki “…Tapuda iş yeri olarak görünen yerlerde, umuma açık istirahat ve eğlence yeri açılması durumunda yönetim planında aksine bir hüküm yoksa, kat maliklerinin oy çokluğu ile aldığı kararın bulunması,…” hükmüne uygun olarak açılabilir.
"İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelik"in 10. maddesinde; "Adresi ve işleticisi aynı olan ve birden fazla faaliyet konusu bulunan işyerlerine, ana faaliyet dalı esas alınarak tek ruhsat düzenlenir. Talî faaliyet konuları ruhsatta ayrıca belirtilir. Aynı adreste bulunsa bile ana faaliyet konusu veya işletmecisi farklı olan işyerlerine ayrı ayrı ruhsat düzenlenir. İşyerlerinin depo olarak kullandıkları yerler, işyeri açma ve çalışma ruhsatında gösterilir." hükümlerine uygun olarak ruhsat düzenlenir.
"İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelik"in 8.maddesindeki "Ruhsatta belirtilen faaliyet konusu ve adresin değişmemesi kaydıyla işyerinin devredilmesi halinde, devralan kişinin başvurusu üzerine dosyadaki bilgi ve belgeler esas alınmak suretiyle yeni işletmeci adına tekrar ruhsat düzenlenir. İşyerine yeni ortak alınması veya ortaklardan birinin ayrılması durumunda yeni ruhsat düzenlenmez. İşyerinin başka bir adrese nakledilmesi halinde yeniden ruhsatlandırılması esastır. Mahalle, cadde, sokak ve benzeri yerlerin isim veya numaralarının değişmesi nedeniyle aynı işyeri için yeni ruhsat düzenlenmez. Ruhsatta yer alan bilgiler güncellenir. İşyeri sahibinin ölümü halinde, yeni ruhsat düzenlenmeksizin kanunî mirasçıları adına eski ruhsatın intibakı yapılır. Ruhsatın yenilenmesi veya intibakı gereken hallerde yetkili idareye en geç üç ay içinde müracaat edilmesi zorunludur. Bu süre mirasçılar için altı ay olarak uygulanır. Süresi içinde müracaat yapılmadığının yetkili idarelerce tespiti durumunda tespit tarihinden itibaren on beş günlük süre verilir. Bu süre sonunda ruhsat yenilenmediği veya intibak yaptırılmadığı hallerde ruhsat iptal edilir." 28. madde "Gayrisıhhî müesseselerde işletmenin faaliyet alanının değişmesi durumunda yeniden ruhsat alınması zorunludur. Gayrisıhhî müesseselerin sahibinin değişmesi durumunda, dosyadaki mevcut bilgi ve belgeler esas alınmak suretiyle yeni malik adına ruhsat düzenlenir. Gayrisıhhî müesseselerin yeniden sınıflandırılması veya tesiste yapılan bir değişiklik neticesinde bir alt sınıfa geçen tesislerin yeniden ruhsat alması gerekmez. Ancak gayrisıhhî müesseselerin yeniden sınıflandırılmasında yapılan değişiklik neticesinde üst sınıfa geçmiş olan tesislerin bir yıl içinde yeni sınıfa göre açılma ruhsatı alması zorunludur." Hükümlerinde belirtilen hallerde ruhsat değişikliği gerekmektedir.
“İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelik” in 11. maddesinde “İşyeri açma ve çalışma ruhsatı, işyerinde herkesin görebileceği şekilde asılır.” hükmü gereği zorunludur.
Yetkili idarelerden usulüne uygun olarak işyeri açma ve çalışma ruhsatı alınmadan işyeri açılamaz ve çalıştırılamaz. İşyerlerine Yönetmelikte belirtilen yetkili idareler dışında diğer kamu kurum ve kuruluşları ile ilgili meslek kuruluşları tarafından özel mevzuatına göre verilen izinler ile tescil ve benzeri işlemler bu Yönetmelik hükümlerine göre ruhsat alma mükellefiyetini ortadan kaldırmaz. İşyeri açma ve çalışma ruhsatı alınmadan açılan işyerleri yetkili idareler tarafından kapatılır.
İşyeri sahibinin ölümü halinde, yeni ruhsat düzenlenmeksizin kanunî mirasçıları adına eski ruhsatın intibakı yapılır. Ruhsatın yenilenmesi veya intibakı gereken hallerde yetkili idareye en geç üç ay içinde müracaat edilmesi zorunludur. Bu süre mirasçılar için altı ay olarak uygulanır. Süresi içinde müracaat yapılmadığının yetkili idarelerce tespiti durumunda tespit tarihinden itibaren on beş günlük süre verilir. Bu süre sonunda ruhsat yenilenmediği veya intibak yaptırılmadığı hallerde ruhsat iptal edilir.
Alanya, Türkiye'nin Akdeniz Bölgesi'deki Antalya iline bağlı bir turizm ilçesidir. Şehir merkezine uzaklığı 154 kilometredir. Türkiye'nin güney sahillerinde bulunan Alanya, 1.598,51 km²'lik bir alana sahiptir ve 2015'te nüfusu 291.643 kişidir.
Daha iyi bir kullanıcı deneyimi için geliştirdiğimiz mobil uygulamamıza göz atın